Engels voorbeeld cv | Moongro

0
Leestijd: 2 minuten

Ga je solliciteren in het buitenland of bij een internationaal bedrijf? Of solliciteer je op een functie waarbij de vacaturetekst in het Engels is opgesteld? Dan moet je een Engels cv maken. Het opstellen van je cv in het Engels hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een Engels cv wijkt qua opbouw niet heel erg af van een Nederlands cv. Tegenwoordig is het natuurlijk ook steeds belangrijker om je, als baanzoekende, in het Engels te kunnen uiten en waarom zou daar niet je cv bij horen? Om je op weg te helpen met het opstellen van dit cv vind je hier een voorbeeld van hoe een Engels cv eruit kan zien.

Er zitten ook een aantal verschillen tussen een Engelse CV en een Nederlandse CV. De verschillen zijn:

  1. In het Nederlands is het een Curriculum Vitae en als je bijvoorbeeld bij een Amerikaans bedrijf solliciteert dan is het een Resume.
  2. Bij een Nederlandse CV is het heel normaal om je naam, geboortedatum, adres en een foto te vermelden, maar in de VS bijvoorbeeld is het verboden om je geslacht, geboortedatum of een foto te vermelden. Dit is vanwege hun antidiscriminatiewetgeving.
  3. De datum wordt anders geschreven.
  4. Referenties zijn belangrijk op een Engels CV.
  5. Opleidingen worden op een Engelse CV, want in andere landen kennen zij geen HBO of WO.

Bij een Engelse CV hoort natuurlijk ook een Engelse motivatiebrief. Bekijk hier een voorbeeld Engelse motivatiebrief!

Nu je Engelse CV en motivatiebrief op orde is, kan je gaan solliciteren voor een startersvacature, stage of traineeship!

Deel dit bericht

Comments are closed.