Mijn op-één-na-laatste blog – ING

0
Leestijd: 2 minuten

Emma den Held is sinds oktober 2016 trainee Wholesale Banking. Ze vertelt in deze blog regelmatig over haar belevenissen als trainee.

Dit is mijn op-één-na -laatste blog! Ik draag het bloggen over aan Chloé, die vorig jaar oktober met haar traineeship is begonnen. Maar voordat het zover is, eerst een update over de afgelopen periode.

Er is best veel gebeurd, onder meer op mijn afdeling: een aantal collega’s van Corporate Lending is naar sector teams gegaan en we hebben een nieuw teamhoofd. En intussen ben ik geslaagd voor het examen core banking skills. Het halen van dat examen is één van de criteria waaraan je als trainee moet voldoen. Per track verschillen de criteria. Voor alle trainees die het is gelukt om aan de criteria te voldoen organiseerden de coaches en recruiters van het International Talent Programme een boottocht door de Amsterdamse grachten op een zonnige vrijdagmiddag. Een leuke verrassing en een goede gelegenheid om weer even bij te praten met andere trainees.

Binnen Wholesale Banking vindt momenteel het Wellbeing Quotient (WQ) Programma plaats. De financial traders waren de eersten in het programma en bij hen sloeg het goed aan, dus is het programma verder uitgerold. We hebben allemaal een activity tracker gekregen waarmee we onder meer beweging, slaap en hartslag kunnen meten. In het programma staat in vier achtereenvolgende maanden steeds een ander thema centraal: eten, slaap, ontspanning en beweging. ING snapt hoe belangrijk het is dat medewerkers fit zijn en goed in hun vel zitten. Voor henzelf, maar natuurlijk ook ten bate van het bedrijf. Het programma zit vol met handige tips voor je gezondheid. Naast elke beker koffie een glas water drinken bijvoorbeeld. Fietsen naar het werk, de trap nemen in plaats van de lift: allemaal dingen die we wel weten, maar die we vaak toch niet doen. Natuurlijk zijn sommige collega’s sceptisch, maar voor mij werkt dit wel. Ik heb altijd veel gesport, maar inmiddels fiets ik ook bijna elke dag naar het werk. Het meest confronterend vind ik nog het onderwerp ontspanning. In een drukke week heb ik niet altijd energie om ’s avonds nog iets leuks te doen met vrienden, terwijl dat juist zo belangrijk is voor de balans. Ik vind het wel bijzonder hoor, dat ING in zo’n programma investeert.

Dit soort dingen vind ik leuk om te vertellen als ik een sollicitatiegesprek heb met kandidaten voor het traineeship. Ik zit in de interviewpool van huidige trainees die samen met HR selectiegesprekken voeren. Laatst had ik  een gesprek met een jongen die begon over een deal waar ik toevallig veel van wist. Onze mening over de sollicitant telt serieus mee bij de selectie, je zit er niet voor de bühne. Het is tegelijkertijd erg leerzaam voor jezelf om aan de andere kant van de tafel te zitten. Ik zal ongetwijfeld vaker moeten solliciteren, dan kan ik deze ervaring goed gebruiken.

Dan nog iets leuks: binnenkort organiseer ik het summer event voor mijn afdeling. Heel erg leuk dat de teamhoofden dit aan mij en een paar collega’s overlaten. Ik houd de activiteit nog even geheim, maar in mijn laatste blog vertel ik hoe het was!

Deel dit bericht

Comments are closed.