Think beyond borders – ING

0
Leestijd: 4 minuten

ING’s traineeship: alle ruimte voor jouw talent

Denk je na over een traineeship bij ING? ING geeft veelbelovende wo-afgestudeerden de kans om hun talent volop te benutten binnen een traineeship bij de bank: het International Talent Programme (ITP). Tijdens ING’s traineeship start je met een projectenjaar, waarbij je zelfs één van de projecten in het buitenland kan doen. Daarna ga je aan de slag in een vaste functie, waarbij je drie jaar onderdeel blijft van ons ambitieuze talentenprogramma. Je geeft  jouw carrière helemaal zelf vorm. Maar je bent niet alleen. Je start in een traineeklas, waar je gezamenlijk het programma mee doorloopt. Je wordt onderdeel van een internationale jaargroep, van ruim 100 trainees. Een waanzinnig netwerk, waar je de rest van je leven wat aan hebt. Daarnaast krijgt je een persoonlijke talent manager vanuit HR. Hij of zij helpt jou je ontwikkeling en carrière vorm te geven.

Wij zorgen voor een omgeving waarin jij de kans krijgt om je capaciteiten te ontdekken en te ontwikkelen. We bieden je de faciliteiten die je nodig hebt om uit te blinken. Je krijgt de kans om een tijd in het buitenland te werken. Je zult veel leren, veel zien en veel ontdekken. Over je vakgebied, over de bank en over de financiële dienstverlening en de toekomst van bankieren. Maar bovenal leer je heel veel over jezelf. Want jouw ontwikkeling staat centraal binnen ING’s traineeship. Ben je er klaar voor het beste uit jezelf te halen?

Maak het verschil als trainee

ING’s traineeship biedt veel, maar we verwachten ook veel van jou. Dat je zelf initiatief neemt en leergierig en ondernemend bent. Dat je je visie ontwikkelt en deelt. En we verwachten natuurlijk dat je resultaat levert. Als trainee bij ING kun en moet je het verschil maken. Als trainee speel je een cruciale rol in het waarmaken van onze klantbelofte.

Onze customer promise

Empowering people to stay a step ahead in life and in business. Dat is ons doel, onze purpose. Om onze klanten te kunnen ondersteunen bij het nemen van hun eigen beslissingen moeten we weten wat ze willen bereiken. En we moeten glashelder zijn over wat we ze te bieden hebben. Daarom beloven we onze klanten vier dingen:

  • Bankieren houden we duidelijk en makkelijk
  • We zorgen ervoor dat je altijd en overal je bankzaken kunt regelen
  • We stellen je in staat om met vertrouwen vooruit te gaan
  • En we blijven onszelf elke dag verbeteren

Een vast contract, aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

Als trainee krijg je een contract voor onbepaalde tijd. Je hebt dus alle aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden die gelden voor ING-medewerkers. Een fijne zekerheid, maar er is meer: de aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling bijvoorbeeld. De mogelijkheid om veel te leren en snel te groeien, om te werken in het buitenland en een groot –internationaal- netwerk op te bouwen. Met het traineeship bij ING leg je een waardevolle basis voor jouw toekomst. Jij staat aan het roer van je eigen carrière, maakt je eigen keuzes. Wij faciliteren waar nodig en helpen je je koers te bepalen.

Vanzelfsprekend komt ook je professionele ontwikkeling ruim aan bod tijdens het traineeship. Je werkt op verschillende afdelingen, in verschillende functies en aan diverse projecten. Om je vakinhoudelijk te ontwikkelen, volg je trainingen op het gebied van bankieren en financiële dienstverlening. Je neemt deel aan vier internationale evenementen samen met andere ING trainees uit de hele wereld. Daar ontmoet je jouw jaargroep: meer dan 100 internationale trainees, die in hetzelfde jaar binnen ING begonnen zijn, over de hele wereld. Een indrukwekkende beleving. Je leert veel over de strategie, de producten en de uitdagingen van ING. Je verdiept je ook in de producten, diensten en markten die voor jouw opdracht relevant zijn. Vanaf dag één staat je traineeship in het teken van leren, ontwikkelen en presteren, maar ook een heleboel fun.

Kies jouw richting van het traineeship

Je kiest zelf welke richting van het traineeship het best bij jou past. Het traineeship duurt vier jaar, ongeacht voor welke richting je kiest. Er zijn er zes richtingen:

Je solliciteert voor de richting van jouw keuze. Maak je keuze weloverwogen, want de inhoud van het programma en de projecten waaraan je gaat werken tijdens je traineeship zijn specifiek afgestemd op dit vakgebied. Dat geldt ook voor een deel van de trainingen en opleidingen die je zult volgen.

Je eerste project: de kernactiviteit van jouw richting

Je projectenjaar bestaat uit 2-3 projecten, waarvan 1 (optioneel) in het buitenland. Het staat in het teken van een van de kernactiviteiten van de richting die je hebt gekozen. Wij helpen je bij het vinden van je eerste project, bij deze keuze wegen we mee wat je hebt laten zien tijdens de selectieprocedure. We houden rekening met jouw eigen voorkeur én uiteraard met de behoeften van het bedrijf.

Je tweede project: kies jij voor internationaal?

Halverwege het eerste half jaar van je traineeship zorg je zelf voor je volgende project. Nu komt het aan op je netwerk en op je eigen initiatief! Maak gebruik van je contacten met afdelingen en collega’s die je wellicht kunnen helpen. Veel trainees kiezen voor een internationaal project. Bij ING zijn daar volop mogelijkheden voor. Werken in een internationale omgeving levert je een schat aan professionele en persoonlijke ervaring op.

Je eerste functie: blijf leren en presteren

Na je projectenjaar is het tijd voor je eerste ‘echte’ functie. Je blijft onderdeel van het ITP. Je ontwikkelt je belangrijkste vaardigheden en doet waardevolle ervaring op. En je levert concrete resultaten: jouw werk maakt het verschil voor ING.

Deel dit bericht

Comments are closed.