Tips voor succesvol solliciteren

0
Leestijd: 2 minuten

Tips voor succesvol solliciteren voor stage- en afstudeeropdrachten bij Tata Steel!

Je hebt de opdracht gevonden waar je super enthousiast over bent. Nu ga je solliciteren en dat kan best spannend zijn. Hoe zorg je ervoor dat jouw kans het grootst is? Om je op weg te helpen geven we je hier wat praktische tips. Dit is deel 2 van ‘Tips voor succesvol solliciteren voor een stage- of afstudeeropdracht’. Deel 1 gaat over je cv en motivatie en is hier te vinden.

Het gesprek
Heel goed! Je hebt het zo ver geschopt dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Het is erg belangrijk om dit gesprek zo goed mogelijk voor te bereiden. Verdiep je nog eens extra in de eisen en de wensen die bij de opdracht worden gesteld. Bedenk voordat je het gesprek in gaat, welke vragen je kunt verwachten en welke antwoorden je hierop gaat geven. Bedenk ook dat een sollicitatiegesprek voor jou de gelegenheid is om te bepalen of Tata Steel bij jou past. Schrijf de vragen op die je ons wilt stellen, zo voorkom je dat je ze vergeet tijdens het gesprek.

Wees netjes gekleed
Trek kleding aan waar jij je comfortabel en zelfverzekerd in voelt en die past bij de functie waarop jij solliciteert. Voor de ene functie kan dat een spijkerbroek zijn en voor een andere functie een pak.

Check je routebeschrijving
Het terrein van Tata Steel is met ruim 750 hectare het grootste aaneengesloten bedrijventerrein van Nederland. Zorg dat je de routebeschrijving vooraf controleert en vertrouw niet alleen maar op je navigatiesysteem. Je gaat lekkerder je gesprek in als je zeker weet dat je de locatie van de afspraak kunt vinden en op tijd bent.

Durf je vragen te stellen!
Op deze site staat veel informatie over de stage- of afstudeeropdracht en onze organisatie. Toch kan het zijn dat je vragen hebt over de opdracht, procedure of Tata Steel. Onze Campus Recruiters zijn er voor jou en maak daar gerust gebruik van. Bel of mail als je vragen hebt of als iets je niet duidelijk is.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.