Associate Vivian – kennismaken met OC&C Strategy

0
Leestijd: 2 minuten

EY-Parthenon contact studie teamVivian Hinfelaar
Associate & voormalige Associate Intern bij OC&C Strategy
In dienst: September 2017
Stage: Februari 2016

 

Hoe ben ik met OC&C in contact gekomen?
Tijdens mijn studie ben ik op verschillende manieren in contact geweest met OC&C Strategy. De eerste keer was op de Landelijke Econometristen Dag, vervolgens ben ik mee geweest op de International Strategy Week. Hierbij werkten we gedurende een hele week aan een project om de resultaten uiteindelijk te presenteren aan de cliënt. Tijdens beide events is de open en eerlijke sfeer tussen collega’s me erg bijgebleven en heb ik met veel plezier aan de cases gewerkt. Vandaar dat ik me heb ik aangemeld voor een stage. Ik heb stage gelopen toen ik halverwege mijn master was, ik hoefde alleen nog maar mijn scriptie te schrijven.

 

Vanaf de eerste dag van mijn stage was ik onderdeel van een projectteam, we vlogen direct naar Londen. Mijn team bestond, inclusief mezelf, uit 6 collega’s waarvan 3 Britten. De reden hiervoor is dat de cliënt een Britse investeerder was en potentieel in een Nederlandse partij wilde investeren. Ik heb het volledige project meegedraaid, van interviews houden en analyses doen tot mee naar de eindmeeting bij de cliënt. Hier heb ik ontzettend veel van geleerd, ook hoe het is om voor korte tijd zo hecht als team samen te werken en welke skills hierbij komen kijken. Uiteindelijk heb ik twee projecten gedaan, een in de IT sector en een in de Retail. Naast het werk waren er veel gezellige borrels en uitjes, waardoor ik iedereen op kantoor snel kende! OC&C ziet een intern niet anders dan een startet, en toen ik anderhalf jaar later als starter begon, heb ik dit ook ervaren.

Kortom, door stage te lopen leer je zowel de mensen als het werk van binnen en buiten kennen. Daarnaast is het een stuk minder spannend om te beginnen op je eerste werkdag als je in een warm bad kunt terugkeren, ook al is dit na anderhalf jaar!

Mocht je hier nog vragen over hebben, dan kan je contact met mij opnemen via vivian.hinfelaar@occstrategyy.com. Ik heb zelf in mijn oriëntatie-/sollicitatieperiode ook veel gehad aan hulp van anderen, dus schroom vooral niet!

Meer lezen over OC&C Strategy? Lees hier de ervaringen van een stagiair.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

 

Deel dit bericht

Comments are closed.