Drie dingen die ik heb geleerd als management trainee bij Lidl (en ik ben nog niet eens klaar!)

0
Leestijd: 3 minuten

Terug in de schoolbanken voor Duitse les. Dat is weer even wennen. Tegelijkertijd helpt het studeren ook wel om alle ervaringen als management trainee bij Lidl even te laten bezinken.

Samen met collega-trainees uit heel Europa zit ik in Duitsland om klaar te worden gestoomd voor internationale projecten op het hoofdkantoor van Lidl in Neckarsulm. Zo’n internationale groep ambitieuze mensen zorgt voor een lekkere dynamische sfeer. ’s Avonds eten we met elkaar, we verblijven in hetzelfde woonhotel. Af en toe gaan we op stap. Met een Finse collega ga ik regelmatig naar een klimwand in de buurt. Eigenlijk wel mooie symboliek voor een traineeship, klimmen.

Tijdens mijn studie gezondheidswetenschap kwam ik op het spoor van P&O en via dit traineeship wil ik me daar verder in ontwikkelen. Mensen zijn de belangrijkste asset in je organisatie. Beleid, marketingplannen, je kunt alles uitdenken, maar het moet ook uitgevoerd worden en daar heb je mensen bij nodig. Hoe zet je ze in? Hoe houd je ze gezond? Dat soort vragen heb ik altijd boeiend gevonden aan dit vakgebied.

1. Door verschillende dingen te proeven, weet ik waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

Bij Lidl krijg ik de kans om me heel breed te oriënteren binnen P&O. Ik draai nu bijna anderhalf jaar mee en ben letterlijk begonnen bij de basis van Lidl, het filiaal. Ik draaide kassa, heb vakken gevuld en hielp klanten. Ik durf wel te zeggen dat er geen betere manier is om te snappen wat er bij komt kijken om een supermarkt goed te laten draaien. Zeker nadat ik daar een kerstperiode heb meegemaakt. Dan is het echt een gekkenhuis!

Mijn volgende stap was het distributiecentrum. In de vijf maanden dat ik daar zat ben ik me ook echt gaan bezighouden met P&O-projecten. Een ervan was het ontwikkelen van een dashboard waarin allerlei P&O-sturingsinfo samenkomt. Tijdens het assessment voor het traineeship was wel benadrukt dat ondernemerschap en resultaatgerichtheid belangrijk zijn. Maar wat dat in de praktijk inhoudt, ben ik pas echt gaan ervaren door deze projecten.

2. Ik moet hier staan alsof het mijn eigen bedrijf is

Na het distributiecentrum ben ik naar het hoofdkantoor gegaan. Ik mocht meekijken en meewerken met een HR-adviseur om te zien wat er allemaal speelt. En ik mocht het dashboard verder ontwikkelen tot een landelijke tool voor HR-managers. Dat heb ik ook zelf aan de directie gepresenteerd. Spannend, maar ook een ervaring die ik niet had willen missen. Zeker als dan besloten wordt het landelijk uit te rollen. Dat gaf me wel het gevoel dat ik iets heb neergezet.

Ik houd erg van de aanpakkersmentaliteit van Lidl. Als ik met een idee kom en ik heb daar een goed onderbouwd verhaal bij dan staan er ook altijd mensen voor open om dat idee een kans te geven. Lidl is zo hard gegroeid de afgelopen jaren dat er ook echt ruimte is om dingen op een ander manier aan te pakken. Je bent echt nog aan het bouwen in plaats van consolideren.

“ Ik ben ervan overtuigd dat ik op die manier kan groeien in mijn werk. ”

Verder heb ik samen met een collega een training ontwikkeld en georganiseerd voor managers over ‘gezondheidsmanagement’. Dat gaat over verzuimpreventie en omgaan met verzuim. Wat zijn de cijfers? Wat doet het met onze organisatie? Hoe houden we onze medewerkers fysiek en mentaal fit? Daarvoor moeten we goed kijken naar alle oorzaken die eraan ten grondslag liggen. Heel interessant.

De training werd gegeven door een ervaren trainer. Na twee keer gaf ze mij de kans om de training zelf te verzorgen. Weliswaar onder haar vleugels, maar toch: een training geven aan de senior managers is gewoon wel even andere koek. Na afloop kreeg ik goede scores op de beoordelingsformulieren. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik daar niet enorm trots op was.

3. Wat ik hier (dus) vooral heb geleerd: kansen pakken en positief naar dingen kijken.

Hoe leer ik het meeste van mijn ervaringen? Hoe haal ik het maximale eruit? Hoe krijg ik iemand mee? Daarvoor moet ik af en toe even stilstaan en naar mezelf kijken. Wat doet het met me? Wat kan ik verbeteren? Ik ben ervan overtuigd dat ik op die manier kan groeien in mijn werk.

En nu dus voor een half jaar in Duitsland. De komende weken wordt duidelijk met welke projecten ik me daar ga bezighouden. Ik kijk in elk geval enorm uit naar die ervaring.

Share.

Comments are closed.