Hans – logistiek traineeship volgen bij Lidl

0
Leestijd: 3 minuten

Door het doen van verschillende stages wist Hans dat hij verder wilde in de logistiek. En het liefst wilde hij dit doen in de retailbranche voor een grote, internationale organisatie. Toen hij via LinkedIn de vacature van logistiek traineeship bij Lidl voorbij zag komen, twijfelde hij geen moment. Zijn traineeship begon in 2015. Inmiddels heeft hij deze afgerond en werkt hij als jr. Projectmanager in DC Weert.

In de mentaliteit en de manier van bedrijfsvoering van Lidl kan ik me helemaal vinden.

Wat is je achtergrond?

Tijdens mijn studie Small Business & Retail Management bij Avans Hogeschool heb ik een aantal logistieke stages gelopen. Dat vond ik zo interessant, dat ik daar graag verder in wilde. Binnen de logistiek zie je continu het resultaat van je werk. Hierdoor kun je makkelijk procesoptimalisatie monitoren en eventueel bijsturen. Het liefst wilde ik aan de slag in de retail bij een internationale organisatie. Zodoende ben ik begonnen met het logistiek traineeship bij de Lidl.

Waarom heb je gekozen voor Lidl als werkgever?

Voordat ik bij Lidl ging werken, had ik alleen maar bij kleine bedrijven gewerkt en daar wilde ik verandering in brengen. Ik zocht naar een grote, internationale organisatie. Daarnaast past Lidl bij mij als persoon. In de mentaliteit en de manier van bedrijfsvoering van Lidl kan ik me helemaal vinden. Dit komt ook écht terug in het logistiek traineeship waarin je in een korte tijd al veel verantwoording krijgt. Daarin geeft het management het vertrouwen en kun je rekenen op constructieve feedback.

Hoe zag het logistiek traineeship eruit?

Geen dag zag er hetzelfde uit. In één jaar tijd heb ik alle afdelingen van het distributiecentrum doorlopen. Zo heb ik onder andere meegedraaid op de afdelingen Goederenontvangst, Goederenverzameling en Expeditie. Vanuit laatstgenoemde worden de producten vanuit het distributiecentrum naar de winkels gebracht. Tussendoor heb ik me ook beziggehouden met allerlei projecten en verbetertrajecten. Samen met mijn collega’s heb ik bijvoorbeeld analyses uitgevoerd en gekeken hoe we de bestaande bezetting konden optimaliseren. Het logistiek traineeship heb ik in het voorjaar van 2017 afgerond. Nu ben ik jr. Projectmanager en doe ik allerlei projecten voor de drie afdelingen binnen het distributiecentrum. Ook ben ik de ene week eindverantwoordelijke voor de afdeling Expeditie en de andere week voor de afdeling Goederenverzameling. Op deze manier krijg ik alles mee, zodat ik goed kan zien waar verbeteringen mogelijk zijn.

In één jaar tijd heb ik alle afdelingen van het distributiecentrum doorlopen.

Waarin word je uitgedaagd?

De diversiteit van de collega’s is enorm. Dat is interessant, maar je moet er ook rekening mee houden. Iedereen is uniek. Ook heb je te maken met verschillende lagen en collega’s van verschillende afdelingen. Als leidinggevende hiertussen schakelen is uitdagend.

Hoe zou jij Lidl omschrijven?

Ik omschrijf Lidl als resultaatgericht, daadkrachtig en als een bedrijf waar volop mogelijkheden en kansen liggen. Alles is mogelijk als jij je inzet. Lidl is een internationaal bedrijf, dus een van die mogelijkheden is bijvoorbeeld om de stap te maken naar het buitenland. Ook is Lidl heel erg bezig met haar medewerkers. Er zijn mogelijkheden tot ontwikkeling en persoonlijke groei. Maar Lidl is ook erg actief bezig met creëren van een prettige en vooral veilig werkomgeving. Denk bijvoorbeeld aan begeleiding in hoe je het beste artikelen optilt in het distributiecentrum.

Hoe is de sfeer bij Lidl?

De sfeer is goed. Iedereen werkt hard en is bereid om een stap extra te zetten. Ook is er naast het harde werken tijd om met collega’s een grapje te maken. Ikzelf werk op het distributiecentrum in Weert. Hier werken meer dan 200 collega’s. Met je directe collega’s heb je natuurlijk het meeste contact. Maar we hebben een nieuwe kantine waar iedereen samen luncht. Dus de logistieke collega’s, maar ook collega’s die op het regiokantoor zitten.

Iedereen werkt hard en is bereid om een stap extra te zetten.

Hoe maak jij Lidl elke dag waar?

Door mezelf te zijn. Zoals ik eerder zei, pas ik als persoon goed bij Lidl. En elke dag zet ik een stap extra om het distributiecentrum en mezelf naar een hoger niveau te brengen.

Waar ben je het meest trots op?

Ten eerste dat ik mijn traineeship bij Lidl heb gedaan en dat ik er nu nog steeds mag werken. Iedereen kent Lidl en ik krijg van mensen uit mijn omgeving vaak lovende woorden te horen. Ze vinden Lidl een goede supermarkt. Ook is het distributiecentrum recent verbouwd. Toen deze weer openging, heb ik een rondleiding mogen geven aan onder andere de directie, de gemeente en diverse belangenbehartigers. Dat was een mooi moment om een bijzondere periode af te sluiten. Ik ben er met name trots op dat we ondanks de verbouwing het toch voor elkaar hebben gekregen om alle winkels goed te bevoorraden.

Hoe zie je jouw toekomst bij Lidl? 

Dit vind ik een moeilijke vraag. Ik ben erg ambitieus, maar ik wil niks overhaast doen. Graag houd ik alle opties open. Wel lijkt het me mooi om een sterke leidinggevende te worden en uiteindelijk terecht te komen op een uitdagende managementfunctie.

Hans is eind 2015 gestart als logistiek trainee. Vanaf april 2018 heet het traineeprogramma het ‘Logistiek Management Traineeship’.

Bekijk alle vacatures van de Lidl.

Deel dit bericht

Comments are closed.