Arbeidsvoorwaarden Luchtverkeersleiding Nederland

0
Leestijd: < 1 minuut

Wanneer je begint met de opleiding, ontvang je al gelijk een salaris van € 26.500,- bruto per jaar. Tijdens de opleiding loopt dit verder op tot circa € 75.000,-. Wanneer je een ervaren luchtverkeersleider bent, ligt je salaris rond de € 120.000,- bruto per jaar.

Er zijn verschillende toeslagen die in het salaris zijn meegenomen:
– Een onregelmatigheidstoeslag voor onregelmatige diensten; werken in het weekend, ’s avonds, ‘s nachts en op feestdagen.
– 8% vakantiegeld.
– Eindejaarsuitkering. 

Vakantiedagen
– Je draait 38-urige werkweken.
– Je hebt minimaal 25 vakantiedagen per jaar.
– Je krijgt veel compensatie voor het werken op feestdagen.
– Je hebt vrije tijd als anderen werken.
– Je kan met pensioen als je 58 jaar wordt.

Pensioenregeling
Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds gaat over je pensioenverzekering. Momenteel is de pensioenleeftijd bij een luchtverkeersleider 58 jaar.

Ziektekosten
Je kunt via Luchtverkeersleiding Nederland een tegemoetkoming in de kosten van je zorgverzekering krijgen.

Reiskostenvergoeding
Luchtverkeersleiding Nederland biedt een reiskostenvergoeding van maximaal € 163,- per maand. De hoogte van het bedrag hangt af van de afstand van je huis tot je werkplek.

Mentaal in topconditie
Elk jaar wordt je getest op je theoretische kennis en praktische vaardigheden. De kennis hou je op niveau door opfriscursussen en de vaardigheden beoefen je in een simulator. Daarnaast kun je in aanmerking komen voor een studieregeling. Dit is een tegemoetkoming in studiekosten voor een andere studie dan die van Luchtverkeersleider.

Gezondheid
Mentale en fysieke gezondheid staan hoog in het vaandel. Op Schiphol-Oost is er een fitnesszaal, fysiotherapeut en een bedrijfsmaatschappelijk werker beschikbaar voor de werknemers van Luchtverkeersleiding Nederland. Daarnaast word je tot je veertigste één keer per twee jaar verplicht medisch gekeurd. Na je veertigste wordt dit elk jaar verplicht.

Deel dit bericht

Comments are closed.