5 moeilijke sollicitatievragen [met antwoorden]

0
Leestijd: 2 minuten

De top 5 moeilijke sollicitatievragen, het zal je gebeuren. De vragen kwamen ons ter ore via  Glassdoor. Vele sites pikten het op, maar niemand gaf antwoord! Wij schieten te hulp, een rondje langs de kantoorburelen zorgde voor wat leuke antwoorden.

1. Hoeveel katten zijn er in Nederland? – Accenture

Ons antwoord: 2,6 miljoen. Next.

2. Waar mogen we je s’nachts voor wakker maken?- IFS

Ons antwoord: Staat dit in de top 10?! Sushi, pizza, kebap, een mooie man/vrouw, een baan, een nieuwe auto, een (vrij)partij, reizen, zingen, dansen, zeilen, goede wijn, gintonic, kaas, een festival, de zon, het uitzicht vanuit het kantoor van Sollicitatieblog!

3. Hoeveel pingpongballetjes passen er in een middelgrote auto?         – bij De Kleine Consultant.

Ons antwoord: De omvang van een pingpongballetje bereken je als volgt: 4/3 π * r3. De diamater is ongeveer 4cm. Dus, r = 2. Dan is de inhoud van een pingpongballetje dus ongeveer 33,5cm3. De kofferbak van een middelgrote auto is ongeveer 430L, dus alleen al in de kofferbak passen 12.835 pingpongballetjes. De rest mag je zelf berekenen, we doen niet alles voor je.

4. Waarom zijn putdeksels rond? – Achmea

Ons antwoord: vroeger waren putdeksels er ook in de vierkant variant, maar vierkante putdeksels kunnen diagonaal in de put vallen. Daarom zijn putdeksels rond. Onder die putdeksel stroomt trouwens dagelijks ruim 3 miljoen kg poep en 20 miljoen liter urine. Cheers! Wanneer kan ik beginnen?

5. Hoeveel kinderen worden er elk jaar geboren in Nederland?     

Ons antwoord: Deze vraag is ideaal voor de mensen die zeggen goed te kunnen analyseren. Met een beetje analyse vermogen en hoofdrekenvaardigheid kom je er wel uit. Als Nederland 17 miljoen inwoners heeft, we gemiddeld 80 jaar oud worden en er iets meer kinderen worden geboren dan er mensen doodgaan, dan zitten we ongeveer op 215.000 (17 miljoen/ 80=212.5000). Maak nog een correctie voor het immigratie-saldo, dan zou ik zelf 160-180.000 kinderen antwoorden. Het exacte antwoord voor 2017 is trouwens 169.836 baby’s. Maar het gaat mij meer om de analyse.”

Klik hier om de meest voorkomende sollicitatievragen te lezen.

Succes met de voorbereidingen voor je volgende sollicitatie!

 

Deel dit bericht

Comments are closed.