Jouw CV mist waarschijnlijk dit element

0
Leestijd: < 1 minuut

Het leven wordt recruiters een stukje makkelijker gemaakt sinds de introductie van ATS (Applicant Trackins Sytems). Daarentegen wordt jouw leven een stukje moeilijker gemaakt, aangezien jouw cv steeds minder door een mens, maar door een machine wordt bekeken. Is jouw cv hier al op aangepast? Wij geven je tips over hoe je je cv ATS-proof kunt maken.

ATS
Doordat een computersysteem zoekt op trefwoorden moeten deze natuurlijk niet ontbreken op jouw cv. Met trefwoorden bedoelen we beschrijvingen van vaardigheden of eigenschappen die vaak gebruikt worden om bepaalde eisen, persoonlijkheden of vaardigheden te verwoorden.

Afhankelijk van welk systeem gebruikt wordt voor de ATS kan het zo ver gaan, dat zelfs de locatie en hoeveelheid van de trefwoorden cruciaal is.

Tips

Hoe kun je je cv dan het beste voorzien van de juiste trefwoorden?

1. Zoek op Google welke trefwoorden goed scoren binnen jouw branche of groep.

2. Vraag mensen binnen jouw branche/functiegroep naar de eigenschappen die kandidaten moeten hebben.

3. Vraag een SEO (search engine optimization) expert in jouw netwerk om tips voor het gebruik van de juiste trefwoorden.

4. Denk vanuit de werkgever. Probeer dus eigenschappen of vaardigheden te omschrijven door middel van vaktermen.

5. Zet je cv online. Zet deze op vacaturesites en maak bijvoorbeeld een eigen online portfolio. Via o.a. WordPress, kan dat al heel makkelijk.

Als laatst hebben we een lijst van trefwoorden voor je opgezocht die je kunt gebruiken. Deze vind je hier.

Deel dit bericht

Comments are closed.