10 veel gestelde vragen tijdens een sollicitatie

0
Leestijd: 3 minuten

Leestijd: 2 minuten

Gefeliciteerd! Je mag gaan solliciteren. Alleen hoe bereid je je eigenlijk voor op zo’n sollicitatie? Zorg dat je goed voor de dag komt door je op de onderstaande 10 veel gestelde vragen voor een sollicitatie voor te bereiden.

#1. “Vertel eens wat over jezelf.”

Een simpele vraag, zou je denken, maar zeker een belangrijke. Het is niet de bedoeling dat je over je lievelingskleur of eten gaat praten. Houd het zakelijk en relevant, het blijft een sollicitatie! Probeer in twee minuten te vertellen wie jij bent, wat je achtergrond is en wat je tot nu toe hebt bereikt.

#2.  “Wat zijn je sterke punten?”

Dit is het moment waarop je mag pronken. Wees dan ook niet te bescheiden. Kies een eigenschap die relevant is voor de baan waar je solliciteert, maar ook past bij je persoonlijkheid. Vertel hoe jou goede eigenschap terugkomt in je werk en leg dit aan de hand van één of meerdere voorbeelden uit.

Tip: Als je geen eigenschap kan verzinnen, vraag het aan je vrienden of familie.

#3. “Kun je een slechte eigenschap van jezelf noemen?”

Oeee strikvraag! Wees je bewust van de clichés, ik ben perfectionistisch of te bescheiden zijn door 20 sollicitanten voor jou al benoemd. Kies daarom een eigenschap waaraan je kunt werken en die goed aansluit op de vacature. Inspiratieloos? Lees hier de 5 slechte eigenschappen die je kunt noemen tijdens je sollicitatie.

#4. “Hoe ga je jezelf komende tijd verbeteren? “

Het is altijd verstandig om een ‘POP’ (persoonlijk ontwikkelingsplan) op te stellen voor je gaat solliciteren. Waar sta je nu? Wat zijn de dingen die je wilt ontwikkelen, hoe ga je dat doen en hoe weet je dat je het bereikt hebt? Een ontwikkelingsplan is niet het leukste om te maken, maar het maakt je wel degelijk bewust van je eigen kunnen en doelen. Zeker de moeite waard!

#5. “Wat is je grootste prestatie?”

Prestaties zijn heel persoonlijk. Wat heb jij bereikt dat je te danken hebt aan jezelf? Noem iets dat van belang is voor deze job en leg uit hoe je dat hebt kunnen bereiken.

#6.” Waarom wil je bij ons komen werken? “

Onafhankelijk van of je geschikt bent voor deze baan, wil je toekomstige baas weten hoe graag jij de baan wilt. Bij het solliciteren ligt je motivatie onder de loep, zorg daarom dat je een oprecht en enthousiast betoog paraat hebt over waarom jij die baan wilt.

#7. “Wat weet je van ons bedrijf?”

Ook deze vraag is bedoeld om te bekijken hoe gemotiveerd jij bent en hoeveel tijd jij hebt gestoken in het verdiepen in het bedrijf. Het enige goede antwoord hier is ‘heul veul!’ – en ga vervolgens door met het delen van jouw kennis. Voorbereiding is het halve werk, laat zien dat je gemotiveerd bent! Check altijd voor de sollicitatie de website van het bedrijf. Lees je in over de achtergrond van het bedrijf en waar ze voor staan.

#8. “Waarom ben je bij je vorige werkgever weggegaan?”

De recruiter zoekt hier naar wat jou heeft gebracht waar je nu bent. Welke keuzes heb je genomen om te komen waar je nu bent en waarom? Welke kansen heb je gepakt en welke niet? Meestal zal deze vraag over je meest recente werkervaring gaan, maar elke carrièreswitch kan ter sprake komen.

#9. “Waar zie je jezelf over 10 jaar?”

‘Op jouw plek’ (ja, dat heeft iemand ooit ook al geantwoord op deze vraag – #doemaarniet). Laat zien wat jouw toekomstvisie is, pas deze wellicht een klein beetje aan op het bedrijf waar je wilt werken en voilà!

#10. “Heb je zelf nog vragen?”

Deze vraag wordt altijd aan het einde gesteld. Een sollicitatiegesprek is een gesprek, geen college. Zorg dat je zelf ook vragen voor de sollicitatie voorbereid. Met een minimum van vijf zit je altijd goed. Omdat vaak vragen tijdens het gesprek al beantwoord kunnen worden en je er op deze manier altijd één overhoudt! Door te vragen kom je geïnteresseerd over.

Deel dit bericht

Comments are closed.