CV voorbeeld 2022 + gratis download

0
Leestijd: 4 minuten

Heb jij een CV nodig of ben je toe aan wat opfrissing? Dan zit je hier goed. Door de tips en voorbeelden weet je zeker dat je niets vergeet. Download de CV template en bekijk ook alvast hoe je een CV voor een ander land maakt. Heel handig als je internationale doelen hebt. Voor nu verwelkomen wij je graag bij deze blog…!

(1) Waar staat CV voor?

CV staat voor curriculum vitae. Voor het gemak wordt het afgekort naar CV. Als je kijkt naar de betekenis van de woorden dan staat curriculum voor leerplan en vitae staat voor leven. Het betekenis dus het leerplan van het leven, oftewel jouw werk- en studie ervaring in het leven.

(2) Hoe stel je een Nederlands CV op?

Er zijn verschillende programma’s, zowel betaald als onbetaald, die jou kunnen helpen bij het maken van jouw CV. Hierbij kun je denken aan programma’s, zoals Word of Canva. Je krijgt de mogelijkheid om je eigen CV samen te stellen, maar je kan ook een sjabloon gebruiken en deze aanvullen. Om je het opzoeken te besparen hebben wij al hieronder een downloadbare CV voor je klaargezet. Deze kun je zo invullen of nog qua kleuren en tekst aanpassen.

Ben je klaar met het invullen van jouw CV? Sla hem dan op als Pdf-bestand. Zo oogt jouw CV net wat professioneler als je hem verstuurt. Benieuwd hoe je een Word document omzet naar een Pdf-bestand? Bekijk dan de afbeelding hieronder.

Vergeet niet om jouw bestand een professionele naam te geven. Het zou namelijk heel rommelig overkomen als jouw CV bestand wordt ontvangen als ‘CV in de maak’. Zorg ervoor dat in de titel naast het woord ‘CV’ ook jouw naam staat. Een voorbeeld zou het volgende kunnen zijn: cv_Stefan_Janssen.pdf. Een win-win situatie voor zowel jou als het bedrijf, want zo is het altijd makkelijk terug te vinden. Je bent immers niet de enige die solliciteert of het is immers niet het enige document op jouw computer.

(3) Hoe bepaal je de aankleding van jouw CV

Geef jouw CV meer diepgang door de kleuren in jouw CV voor een betekenis te laten staan. Vind je jezelf een opgewekt persoon? Gebruik dan de kleur geel! Ben je meer een rustige type? Denk dan aan een kleur, zoals lichtblauw. Zo geef je meer betekenis aan zowel jouw CV als jouw karakter. Inspiratie nodig over de kleuren en de bijpassende betekenis. Bekijk dan onderstaande afbeelding.

(4) Hoe ziet een Nederlands CV eruit?

Je weet nu hoe je een CV kunt opstellen, maar hoe ziet een CV eruit? Hele goede vraag natuurlijk! Als je iets moet opstellen waar je niet al te zeker over bent is het altijd handig om even te kijken hoe anderen het doen. Niets is fout, maar er zijn wel richtlijnen. Om jouw hierin te helpen hebben wij voor jou een CV Nederlands download gemaakt. Zo kun je al helemaal snel aan de slag met jouw profiel CV! Belangrijk is wel dat de CV nooit langer is dan 2 pagina’s, de juiste recente informatie toont en een representatieve foto bevat mocht je hiervoor kiezen.

Toch zeker weten dat je alles hebt en er niets meer verkeerd kan gaan? Check dan zeker hoe je een CV Nederlands maakt! Toevallig ook benieuwd naar een Engels CV voorbeeld, Spaans CV voorbeeld of een Frans CV voorbeeld? Dan zijn we er ook voor jou!

 

CV voorbeeld NederlandsDownload hier je CV

Voorbeeld CV

Personalia:
Naam:Janssen, S.
Voornaam: Stefan
Adres: John M. Keynesplein 12
Postcode / Woonplaats:1066 EP Amsterdam
Telefoonnummer:020 421 5118
Geboortedatum:5 november 1993
Geboorteplaats:Utrecht
Nationaliteit:Nederlandse
E-mailadres:stefan.janssen@moongro.com
Rijbewijs:B (auto)

Op de lege plek naast de persoonsgegevens kan een foto worden toegevoegd. Een foto maakt de cv een stuk persoonlijker en geeft de recruiter een beter idee van wie er tegenover hem of haar zit.

Profiel:
Mijn naam is Stefan, een enthousiaste en leergierige afgestudeerde bedrijfskundige. Tijdens mijn bachelor ben ik bestuurslid geweest bij een studievereniging in Utrecht. Hierdoor heb ik al veel ervaring opgedaan op organisatorisch en bestuurskundig gebied. Ik beschik over een actieve, nieuwsgierige houding, ben altijd enthousiast en handel oplossingsgericht.

Opleidingen:

Sept. 2015 – aug. 2016:
Universiteit van Amsterdam.
Master Bedrijfskunde.
Thesis onderwerp:
Vakken: o.a. management, innovatie, branding.
Masterdiploma behaald in augustus 2016.

Sept. 2012 – aug. 2015:  
Universiteit van Utrecht.
Bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen.
Thesis onderwerp:
Vakken: o.a. nieuwe media, communicatie, psychologie.
Bachelordiploma behaald in augustus 2015.

Sept. 2006 – aug. 2012:
VWO, St. Gregorius College Utrecht.
Profiel: economie & maatschappij.
Geslaagd in juni 2012. 

Stage-ervaringen:

Sept. 2014 – feb. 2015:
Bedrijf: Rijksoverheid
Arbeidsmarktcommunicatie
Werkzaamheden: Verantwoordelijk voor de communicatie richting hoogopgeleide starters

Werkervaring:

Sept. 2016 – heden
Bedrijf: Sollicitatieblog.
Functie: Tekstschrijver / social media
Werkzaamheden: het schrijven van artikelen en het beheren van de social media pagina’s
Voltijd: 40 uur per week.

Sept. 2014 – juli 2016  
Bedrijf: Eneco
Functie: Klantenservice
Werkzaamheden: het telefonisch behandelen en oplossen van vragen van klanten.
Deeltijd: 14 uur per week.

Cursussen:
2014
ICM: communicatie, marketing & sales

Extra curriculaire activiteiten:
Sept. 2013 – aug. 2014
Bestuurslid van een studievereniging in Utrecht.

Taalvaardigheid:
Nederlands (uitstekend in woord en geschrift).
Engels (uitstekend in woord en geschrift).
Duits (redelijk in woord).

Vaardigheden:
SPSS: Zeer vaardig
Adobe Photoshop: Ruime ervaring
WordPress: Ruime ervaring

Hobby’s en interesses:
Festivals, reizen, voetbal en hardlopen.

Referenties:
Beschikbaar op aanvraag

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.