Een dag van Anna bij Moongro

0
Leestijd: 3 minuten

Hoihoi, ik ben Anna en dé UX/Graphic designer bij Moongro. Ik ben hier begonnen als stagiaire en heb mijn contract mogen verlengen, waardoor ik hier nu ook parttime in de zomerperiode ben gebleven. Naast Moongro heb ik ook nog een bijbaantje bij de Toneelschuur in Haarlem, hier werk ik vaak nog op de zondag als barvrouw! Ik hou van sporten en biertjes drinken met mijn vrienden en vriendinnen, mijn favoriet is de IJwit van Brouwerij ‘t IJ. Ik woon nu in Haarlem, maar in september begin ik aan het laatste jaar van de opleiding CMD aan de Hanzehogeschool in Groningen, waardoor ik ook weer terug zal verhuizen naar mijn studentenkamer in Groningen.

Omdat ik uitgekozen ben al Moongroniër van de maand augustus, is hieronder te lezen hoe een dag als ‘Anna’ eruitziet:

06:45 De wekker gaat en ik stap meteen uit bed, een nieuwe dag begint. Ik spring onder de douche en ontbijt met een kwarkje met fruit en granola cruesli. Daarnaast vind ik het lekker om er een cappuccino bij te drinken.

07:40 Ik spring op de fiets naar station Haarlem. Om op kantoor te komen maak ik gebruik van de trein en metro, waarna ik vervolgens het laatste kwartier naar kantoor loop. Soms de bus, maar ik loop liever om een beetje wakker te worden.

08:45 Op kantoor maak ik nog een overheerlijke cappuccino voor mijzelf, zodat ik mijn werkdag echt goed kan beginnen.

09:00 Onder het genot van mijn cappuccino bekijk ik de Design mail. Ik beheer twee verschillende mail accounts: mijn persoonlijke en het account van Design. Op de Designmail ontvang ik alle interne grafische opdrachten. In de ochtend filter ik alle mail in een TO DO lijst, zo weet ik precies waar ik eerst aan moet beginnen en welke klus ook later op de dag kan. De design mail is vandaag weer druk dus ga maar snel aan de slag.

09:30 Ik ontwerp voor mijn collega’s de volgende drie aanvragen:

  1. Statistieken voor klanten = de statistieken maak ik op samen met mijn collega Tim, de Customer Succes manager. Vandaag maak ik statistieken op voor ING, zodat mijn collega’s Thijs en Mitch vanmiddag goed voorbereid naar hun klantenafspraak kunnen.
  2. Activatiemateriaal = hierbij maak ik ontwerpen voor Facebook posts voor klanten, zodat mijn collega Niels deze campagnes kan inplannen.
  3. Voorstel voor prospect = ik ontwerp niet alleen materiaal voor bestaande klanten, maar wanneer een collega van mij langs gaat bij een prospect ontwerp ik daarvoor een voorstel, waarin de werkwijze van Moongro visueel uitgewerkt is.

12:00 Mijn ochtend is voorbijgevlogen ik heb veel interne grafische klusjes moeten maken, en mij TO DO lijst is zo goed als weggewerkt. Tijd om lekker te lunchen bij ACN met het hele team. Het is vandaag dinsdag dus dat betekent dat er omeletjes zijn, Jamm.
Na de lunch gaan de meeste jongens terug naar kantoor om hun potje tafelvoetbal te spelen. Ik loop meestal nog met mijn collega Dionne een rondje buiten, zodat we nog even lekker van het zonnetje kunnen genieten. Zeker afgelopen weken was dit het geval!

13:00 De middag hou ik altijd vrij voor grote projecten. Een groot project waar ik nu mee bezig ben is het redesign van de website. Op basis van onderzoek en bevindingen weet ik waar gebruikers tegenaan lopen op de website en wat wel en of niet werkt. Vandaag ga ik mij bezighouden met de Talentpool (een database waarin potentiele kandidaten informatie achter kunnen laten). In de Talentpool moeten reviews van kandidaten en bedrijven verwerkt worden. Deze designs moeten vandaag af zijn, zodat onze developers in Servië dit kunnen bouwen op het platform. Hier ga ik maar snel mee aan de slag.

16:00 Een spoedje vanuit mijn collega Thijs, een voorstel die er echt vandaag uit moet en opgemaakt moet worden. Daar help ik hem uiteraard graag mee, maar ik vind het ook lastig om nee te zeggen, haha;)

17:00 Na het spoedje is er nog even tijd om wat andere klusjes op te pakken. Voor een aantal nieuwe collega’s maak ik visitekaartjes, die ik vervolgens naar de drukker stuur zodat deze over een aantal dagen klaar zijn om te gebruiken.

17:45 De werkdag zit erop. Ik hoop altijd dat ik door een collega afgezet kan worden met de auto bij de metro, dan ben ik namelijk net iets eerder thuis.

18:30 Ik heb samen met 3 vrienden afgesproken om een bootcamp te houden op het strand. Maar eerst moet er wat gegeten worden; Aziatisch, it is!

20:30 Onze eigen verzonnen bootcamp kan beginnen. We rennen een stuk over het strand en doen ondertussen verschillende oefeningen. ‘Zeggen is doen!’

21:30 We eindigen de bootcamp met een verfrissende duik in de zee. Het water is heerlijk! Voldaan sluiten we deze bootcamp af met een IJwit biertje bij strandtent Parnassia.

23:00 Thuis, voldaan en ook best moe. Niet gek na zo’n dag. Ik spring nog even onder de douche en duik vervolgens lekker mijn bed in.

23:30 Welterusten! Op naar een volgende gezellige dag bij Moongro.

Deel dit bericht

Comments are closed.