Het antwoord op de bekende vraag van kan jij mij deze pen verkopen

0
Leestijd: < 1 minuut

Al is deze vraag wel een beetje ‘geweest’, toch wordt deze -of een soortgelijke vraag- nog vaak gesteld: “hoe zou je mij deze pen/computer/punaise/kat/elk ander kantoor artikel verkopen?”.

Toen ik zelf deze vraag kreeg vroeg ik, in het kader van ‘beter goed gejat dan slecht verzonnen’, à la Jordan Belfort aan de recruiter om haar naam op te schrijven. En ja, hoe moet dat zonder pen? Die film -Wolf of Wall Street- was immers net uit toen ik deze vraag voor het eerst voor m’n kiezen kreeg. Overigens -goddank- ook de enige keer. Toch kon dit beter. Ik vertel je wat je moet weten om een soortgelijke vraag te beantwoorden.

antwoord

Wat je ook gevraagd wordt te verkopen, je moet een gevoel van urgentie kweken; jouw target het gevoel geven dat het leven een stuk minder aangenaam is zonder dat object. De echte vraag hier is namelijk: ‘snap jij de behoefte van de klant?’ en niet ‘hoeveel verschillende features van een pen kun jij benadrukken?’. Zorg dus dat je met plezier en enthousiasme de behoeften van de klant aanstipt en niet de gadget zelf. Bekijk goed welk probleem het object voor de klant kan oplossen. Waar dient het object voor en in welke situatie heb je dit nu echt nodig? Tot slot misschien wel het allerbelangrijkst: heb er een beetje lol in!

Deel dit bericht

Comments are closed.