Een creatief cv

0
Leestijd: 2 minuten

Een creatief cv schrijven, het is een belangrijk iets voor je sollicitatie. Recruiters of verantwoordelijken van bedrijven krijgen namelijk dagelijks cv’s te zien en je moet dus opvallen. Een standaard cv zal vaak eerder overgeslagen worden en dit wil je voorkomen. Hoe je een opvallend cv maakt lees je in deze blog.

Een creatief cv

Als je een creatief cv wil maken ben je hier volledig vrij in. Je kan maken wat je zelf wil aangezien je jouw eigen creativiteit erin kan verwerken. Het is wel belangrijk dat het een logisch geheel wordt. Als je bijvoorbeeld bij de krant wil werken en je maakt een cv in de vorm van een andere mediavorm dan sluit dit niet goed aan. Probeer dus iets te maken dat past bij de functie waarop je wil solliciteren. Ook is het erg belangrijk dat je naast de creativiteit, je cv wel gewoon volgens de eisen maakt. Dus zorg voor goede leesbaarheid en alle informatie die ook op een goed cv staan.

Video maken

Documenten of papieren cv’s krijgen recruiters dagelijks binnen, een video is echter een stuk orgineler. Waarom zou je enorm veel tijd stoppen in het schrijven en uitwerken van je cv, als je dit ook kan vertellen in een video van maximaal anderhalve minuut. Bij het zien van een video heeft een recruiter gelijk een persoonlijk beeld bij je en kan hij eerder overtuigd worden dan door woorden. Een beeld werkt namelijk veel beter dan woorden. Sommige dingen als een goede uitstraling of een prettige stem kun je niet overbrengen met woorden en dit kan wel in een video.

Cv design

In een creatief cv kan een goed design natuurlijk niet ontbreken. Je hebt hier allerlei manieren en mogelijkheden voor maar wat is de juiste? Kies een design dat past bij de inhoud van je cv. Ben je heel geordend pak dan een heel strak design. Maar wanneer je in je cv aangeeft soms iets wat chaotisch te zijn pak dan een wat losser design voor je cv. Vraag ook om meningen van anderen wat volgens hun het beste design is en het beste past bij jouw cv.

Wees jezelf

Jezelf zijn is erg belangrijk en dit moet je dus over laten komen door je creativiteit. Je wil dat iemand jou aan neemt om wie je bent en dus is het belangrijk dat je eerlijk bent in je cv. Laat op een creatieve manier zien wie je echt bent en je zal opvallen.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.