Een digitale cv en de motivatiebrief dan?

0
Leestijd: < 1 minuut

Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van digitale cv’s op de arbeidsmarkt. Daarnaast moet er een motivatiebrief geschreven worden. Hieronder een aantal tips voor het maken van een digitaal cv en het schrijven van een motivatiebrief.

Zorg dat je opvalt

Maak voor het solliciteren een persoonlijk digitaal cv aan. Het is goed om je te onderscheiden van verschillende sollicitanten, daarom is het goed om te zorgen dat je cv compleet is en zo uitgebreid mogelijk. Om je cv op te laten vallen kan je media toevoegen of een video-opname maken. Met een video-opname krijgt de werkgever direct een goede indruk van de sollicitant.

Schrijf een sterke motivatiebrief

Bij een cv hoort ook een goede motivatiebrief. Deze brief moet motiverend zijn en vertellen waarom jij goed binnen het bedrijf zou passen en wat jou onderscheid van andere sollicitanten. De brief moet geen herhaling zijn van je cv, maar een aanvulling hierop. Het moet specifiek gaan over jezelf en hoe goed jij zou functioneren op de desbetreffende functie. De motivatiebrief kan geïntegreerd worden als bijlage in de digitale cv of bij de sollicitatie meegestuurd worden.

Zodra jouw digitale cv klaar is om bekeken te worden kan je op zoek gaan naar vacatures die jou aanspreken. Doe goede research naar het bedrijf en solliciteer naar de functie met je cv en motivatiebrief.

Deel dit bericht

Comments are closed.