Een goed cv

0
Leestijd: 2 minuten

Een goed cv, het is het eerste waar een bedrijf naar zal kijken. Het is de eerste indruk die een bedrijf van jou zal krijgen. Je wil natuurlijk dat deze indruk goed is en daarom kan je uit deze blog halen wat jij moet doen voor een goed cv. Hopelijk kan je hiermee jouw droom baan of stage verkrijgen.

Een goed cv

Een goed cv bestaat uit een aantal belangrijke punten, die we achtereenvolgens zullen benoemen en uitleggen.

  • Je contactgegevens: jouw cv begint met al jouw persoonlijke gegevens zoals je naam, leeftijd en adres. Denk ook vooral aan bijzonderheden zoals bijvoorbeeld een creatief instagram account van je of bijvoorbeeld melden dat je een rijbewijs hebt.
  • Een voorstelronde: In dit stukje stel je jezelf voor en laat je naar voren komen wie jij als persoon bent. Probeer dit echt op een creatieve manier te doen zodat het niet een standaard verhaaltje wordt. Cv’s worden iedere dag gelezen dus met standaard zinnen ga je het niet winnen.
  • Jouw werkervaring: Een recruiter krijgt dagelijks cv’s te zien, en wanneer hij dan niet relevante werkervaring voorgeschoteld krijgt zal hij hier niet blij mee zijn. Zorg dus dat je alleen relevante werkervaring benoemt en wat jij hiervan geleerd hebt. Zo kan de recruiter zien dat jij de juiste ervaring hebt.
  • Opleiding: Vermeld altijd de opleidingen die je gedaan hebt en geef daarbij ook aan of je ze hebt afgerond of niet. Ook bepaalde werkstukken of onderzoeken kunnen van toepassing zijn.
  • Vaardigheden en kennis: Hiermee onderscheidt jij jezelf door aan te geven wat je goed kan. Noem niet standaard dingen maar ga juist in op de wat bijzondere vaardigheden om op te vallen.

interesses voorbeelden

Interesses noemen in je cv of op het sollicitatiegesprek zelf is een punt van aandacht. Het heeft geen zin om hobby’s op te schrijven of noemen die totaal niet te maken hebben met hetgeen waarvoor je solliciteert of nuttig zijn. Probeer hobby’s te vermelden die van nut kunnen zijn zoals dat je op een team of denk sport zit. Ook kan vrijwilligerswerk vermelden erg nuttig zijn aangezien dat goed karakter toont. Ook zou je kunnen schrijven over creatieve hobby’s van je of technische hobby’s zoals programmeren. Deze dingen kunnen van nut zijn voor de werkgever.

Puntjes op de i

Zorg dat jouw cv niet te lang wordt en maak het overzichtelijk. Je wil het de recruiter zo makkelijk mogelijk maken een positief beeld van jou te krijgen. Zorg voor een nette opmaak en laat het altijd door iemand checken.

Cv student

Het kan natuurlijk zo zijn dat je nog studeert en een cv moet maken omdat je ergens voor wil studeren. In veel dingen is dit exact hetzelfde als hierboven beschreven maar er zijn wat dingen waar je als student op moet letten. Je werkervaring is als student minder belangrijk en focus je dus op het goed benoemen van je opleiding, hier zal een werkgever meer naar kijken. Daarnaast is het als student dat je activiteiten noemt die je doet om jezelf te ontwikkelen. Aangezien je weinig ervaring hebt komt het sterk over als je activiteiten noemt die je naast school doet om te ontwikkelen.

 

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

 

Deel dit bericht

Comments are closed.