Een goede Engelse motivatiebrief schrijven? Zo doe je dat!

0
Leestijd: 2 minuten

Je bent op zoek naar een stage of baan in het buitenland, of moet solliciteren in het Engels. Dit heb je nog nooit eerder hoeven doen en je vraagt je af hoe je dit doet. De eerste stap bij het solliciteren op een Engelstalige functie is het maken van een Engelse CV en het schrijven van een Engelse motivatiebrief. Dat laatste wordt in dit artikel uitgebreid uitgelegd hoed je deze het beste kan schrijven.

Hoe schrijf je de introductie van een Engelse motivatiebrief?

In de eerste alinea van je Engelse motivatiebrief maak je een introductie over jezelf. Hierbij vertel je kort wie je bent en waarom je solliciteert op de functie. Het is belangrijk dat dit stuk persoonlijk is en dat het niet te ingewikkeld is. Dit is namelijk het stukje waarin ze je leren kennen. De reden waarom je solliciteert op deze functie kan je later in de motivatiebrief beter verklaren.

Wat vertel je in het middenstuk van je Engelse motivatiebrief?

Het middenstuk is de plek waarin je verklaart waarom jij de geschikte persoon bent voor de functie. Hierin benoem je wat jouw kwaliteiten zijn en waarom deze aansluiten bij het bedrijf en de functie. Daarnaast kun je hierin kwijt waarom je het bedrijf zo tof vindt en wat je aantrok om er te solliciteren. Het middenstuk is ook de ideale plek om voorgedane ervaringen te delen die relevant zijn. Hierin kun je vertellen over je vorige baan, schoolprojecten die aansluiten op de functie en overige situaties in je privéleven. Dit is het stuk waarin je de ontvanger van de motivatiebrief overtuigd waarom jij de meest geschikte persoon bent voor de functie. In dit stuk is het belangrijk dat je dieper in gaat op wat voor persoon je bent en waarom dit bij de cultuur van het bedrijf past.

Hoe sluit je een motivatiebrief af?

Bij een goede afsluiting van je motivatiebrief bedank je de ontvanger voor het lezen en behandelen van je brief. Dit is ook de plek waar je een call-to-action inzet. Vertel ze dat je graag meer te weten wil komen over het bedrijf of de functie en dat je graag met ze in gesprek gaat om je motivatiebrief uitgebreider te verklaren.

Bij het schrijven van een goede brief is het handig om hierbij een voorbeeld van een goede Engelse motivatiebrief te hebben. Kies je er toch voor om op een Nederlandse vacature te solliciteren? Lees dan hoe je een goede motivatiebrief schrijft in het Nederlands.

Deel dit bericht

Comments are closed.