Een Spaanse motivatiebrief schrijven

0
Leestijd: 2 minuten

Je bent op zoek naar een stage of baan in Spanje, dit heb je nog nooit eerder hoeven doen en je vraagt je af hoe je dit het beste kan doen. De eerste stap bij het solliciteren op een Spaanse functie is het maken van een Spaans CV en het schrijven van een Spaanse motivatiebrief. Dat laatste wordt in dit artikel uitgebreid uitgelegd hoed je deze het beste kan schrijven.

Hoe schrijf je een introductie in het Spaans?

In de eerste alinea van je Spaanse motivatiebrief schrijf je waarom je solliciteert op de betreffende vacature. Vertel hier ook dat je uit Nederland komt en waarom je zo graag in Spanje aan de slag zou willen gaan. Ben hierin ook eerlijk over je Spaanse niveau. Als je hier aangeeft de taal volledig onder controle te hebben en bij je eerste gesprek val je door de mand omdat je het niet begrijpt, kan je het al vergeten. Daarnaast is het ook handig om wat informatie over jezelf te geven.

Een goed voorbeeld van de introductie is:

Al principio de mi carrera, busco un nuevo desafío. Encontré esto en el puesto (naam van de functie) en (naam van het bedrijf). Este es un desafío perfecto para mí porque (link jouw eigenschappen aan de functie). Creo que con mi energía fresca y mi perspectiva creativa puedo agregar valor a su equipo.

Wat vertel je in het middenstuk van je Spaanse motivatiebrief?

In het middenstuk vertel jij waarom je de geschikte persoon bent voor de vacature. Vertel wat over ervaring die je hebt opgedaan met betrekking tot deze functie en koppel je competenties aan de vacature. Daarnaast vertel je ook waarom jouw persoonlijkheid goed aansluit bij het bedrijf. Doe dus wat research over wat voor soort bedrijf het is. Is het bijvoorbeeld een informeel familiebedrijf of een formeel multinational bedrijf.

Een goed voorbeeld van het begin van een middenstuk is:

En su empresa, el desafío de (vertel hier waar je volgens de functiebeschrijving voornamelijk mee bezig zal zijn) tendrá un papel fundamental. Puedo ser de valor agregado aquí porque yo (vertel hier ervaring die je hebt opgedaan op dit gebied of kwaliteiten die belangrijk zijn om van meerwaarde te zijn voor de uitdaging).

Hoe sluit je een Spaanse motivatiebrief af?

Om de brief af te sluiten bedank je het contactpersoon voor het behandelen van de brief. Probeer niet te overdrijven zodat het niet slijmerig overkomt. Hier prikken ze namelijk zo doorheen. Dit is ook het moment dat je laat weten dat je graag met ze in gesprek gaat om meer te weten te komen over het bedrijf, de functie en om jouw motivatiebrief verder te verklaren.

Bij het schrijven van een goede motivatiebrief is het handig om hierbij een voorbeeld van een goede Spaanse motivatiebrief te hebben. Ga je toch voor een ander avontuur in Frankrijk? Lees dan hier de tips om een goede Franse motivatiebrief te schrijven.

Deel dit bericht

Comments are closed.