Goede eigenschappen noemen

0
Leestijd: 2 minuten

Het is iets wat veel mensen vaak onderschatten, goede eigenschappen noemen op een sollicitatie. Het lijkt zo makkelijk en vanzelfsprekend maar het kan vies tegenvallen als je iets origineels moet zeggen. Hoe jij dit het beste kan doen, lees je in deze blog. Blaas jouw gesprekspartner omver met originele  eigenschappen.

Goede eigenschappen noemen

Positieve eigenschappen van jezelf noemen kan vaak nog moeilijker zijn dan slechte eigenschappen noemen. Bij het noemen van slechte eigenschappen toon je kwetsbaarheid en laat je zien jezelf te kennen. Bij het noemen van positieve eigenschappen krijg je vaak het gevoel arrogant over te komen of jezelf heel wat te vinden. Toch is het heel belangrijk goede eigenschappen te noemen omdat jij je hiermee kan onderscheiden. Een goede balans hiertussen vinden kan best lastig zijn maar is erg belangrijk, en daarom zul je in deze blog een aantal voorbeelden vinden die jou kunnen helpen. Zorg in ieder geval dat je bewust bent van jouw positieve eigenschappen en dat je ook goed weet wat ze betekenen en hoe ze van nut kunnen zijn.

Een aantal voorbeelden

  • Teamspeler: samenwerken wordt in deze dynamische wereld steeds belangrijker en dus is zeggen dat je een teamspeler bent een erg slim idee.
  • Stressbestendig: In het bedrijfsleven is stress een erg grote factor en door aan te geven dat jij stressbestendig bent geef je eigenlijk aan klaar te zijn voor het bedrijfsleven.
  • Initiatiefrijk:  bedrijven vinden het vaak belangrijk dat je initiatief toont en daarom is het dus erg handig om te zeggen dat je initiatiefrijk bent.
  • Resultaatgericht: eigenlijk draait het in het bedrijfsleven maar om 1 ding en dat is resultaat. Door aan te geven dat jij resultaat gericht bent laat je dus zien dat jij hieraan wil bijdragen.

Ben jij ook geïnteresseerd in het benoemen van slechte eigenschappen, dan zijn er op deze site nog meer blogs te vinden voor jou.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

 

 

Deel dit bericht

Comments are closed.