Cashen tijdens studie in het buitenland?

0
Leestijd: 2 minuten

Een periode van de studietijd doorbrengen in een land waar de zon altijd schijnt of waar je op natuurijs kunt schaatsen wanneer je maar wilt. Wie wil dit nou niet? Voor ongeveer één op de vier studenten komt deze droom daadwerkelijk uit, waarbij moet worden aangemerkt dat het aantal studenten dat naar het buitenland vertrekt elk jaar toeneemt.

Wanneer je een buitenlands avontuur plant, moet er natuurlijk wel aan het financiële plaatje worden gedacht. Je hebt een aantal vaste lasten en je wilt natuurlijk ook genoeg leuke dingen kunnen doen, zoals rondreizen. Gelukkig zijn er een aantal instanties die je hiermee kunnen helpen.

Een gevulde beurs

De Erasmusbeurs is waarschijnlijk het bekendste voorbeeld van een beurs die je aan kunt vragen als je tijdelijk in het buitenland studeert, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Wij zetten ze speciaal voor jou even op een rijtje:

  • Culturele verdragsbeurzen. Sommige landen kennen een samenwerking met Nederland op cultureel, wetenschappelijk en educatief gebied. Beurzen worden toegekend om deze samenwerking te bevorderen;
  • Het Holland Scholarship is speciaal voor Nederlandse studenten die buiten de Europese grenzen willen studeren;
  • Het Sino-Dutch Scholarship kan toegekend worden wanneer van plan bent naar China te gaan;
  • Voor de stokbroodfans onder ons is de Van Goghbeurs interessant. Samen met een Frans lotgenootje krijgen jullie beiden de kans meer van de andere cultuur te leren terwijl je studeert;
  • buitenWanneer je over een doctoraal of een masterdiploma beschikt en verder doctoraal onderzoek wilt doen, kun je je laten informeren over de EUI-beurs. Voor de Europees Universitair Instituut-beurs beurs komen elk jaar 150 knappe koppen in aanmerking.

Alsjeblieeeeeeeeft?

Wanneer je niet voor één van deze beurzen in aanmerking komt, kun je het altijd nog bij je onderwijsinstantie proberen. Sommige onderwijsinstanties proberen studenten te aan te moedigen naar het buitenland te gaan en zijn dan ook best bereid hun steentje bij te dragen. Een extra (en gratis) tip om je trip te bekostigen is het uitschakelen van je studentenreisproduct. Volgens DUO heb je namelijk wel recht op een ‘reiskostenvergoeding’. Dit levert je een krappe €100 per maand op!

Probeer altijd even naar de mogelijkheden te kijken. In sommige gevallen kun je tot wel €300 per maand ontvangen. Gratis geld kan nooit kwaad!

Deel dit bericht

Comments are closed.