Hitteplan voor studenten ingesteld, stop je bier in een sok!

0
Leestijd: 2 minuten

Het RIVM heeft een hitteplan ingesteld voor Nederland. Hier staan dingen in zoals in de schaduw blijven en je insmeren. Leuk en aardig maar toch niet helemaal van toepassing op studenten. Paniek!, waar moet jij nu eigenlijk op letten?

Als student in de zomervakantie heb jij het natuurlijk ook heel zwaar. Daar moet ook rekening mee gehouden worden. Hier wat tips om jou de zomer door te helpen. We beginnen met het belangrijkste, hoe hou je met deze temperaturen je bier koud? Zorg dat het allereerst op een zo donker mogelijke plek staat! Dek het af met een pizzadoos of iets dergelijks maar hou het uit de zon!

Doperwten in je koelbox.
Daarna moet je bier nog koud worden. Bel bij de buurvrouw aan en smeek om een koelbox als je deze zelf niet hebt. Vul deze met zoveel mogelijk bier en ijs. Is al het ijs in je supermarkt alweer op? Rustig blijven! Ren naar het vriesvak en haal de goedkoopste zak patat of doperwten die jij maar kan vinden. Gooi dit in je koelbox. Zo blijft je bier koud en heb je nog heerlijke lauwe patat of doperwten aan het eind van de dag, hoef je ook geen avondeten meer te maken!

Bier in je sok.
Tip als je een vriezer hebt, schud het bier voor je het in de vriezer gooit of wikkel het in een nat stuk wc papier of (schone) sok, zo heb jij binnen een paar minuten heerlijk ijskoud pils! Wissel dit af en je kan de hele dag doorgaan. Wist je trouwens ook dat er ijs is gemaakt van Radler? Zorg wel dat je niet uitdroogt door al het bier en drink wat water tussendoor.

Prik je tuinslang lek!
Nu tijd voor wat aandacht voor jezelf, hoe zorg je dat jij niet uitgedroogd op je balkon beland. Zoek even naar een tuinslang, zodra je deze gevonden hebt, pak een vork en steek hem om de paar centimeter lek over een lengte van een paar meter en knoop de slang dicht aan het eind. Vervolgens ducttape je het hele gebeuren aan je kraan en sleep je het lekgeprikte deel naar waar jij je dag doorbrengt. Daar plak je alles aan het plafond en aan met die kraan. Voila! je eigen constante regendouche. Ventilator erop en je waant je in een een tropische jungle storm.

Bouw een jacuzzi van supermarkt tasjes.
Geeft ome Duo je niet genoeg om een jacuzzi in je woonkamer te zetten? Spijtig maar niet het einde. Heb je nog wat ducttape over van je regendouche? Mooi, dat heb je nu nodig. Verzamel alle lege kratten bier die je  hebt staan en stapel hier een mooi vierkantje van in ongeveer jacuzzi formaat. Daarna tape je alle supermarkt tassen aan elkaar en beplak je hiermee de zijkant en bodem en klaar! Bubbels moet je zelf even verzorgen. Stem wel even af wat je eerst maakt, de regendouche of de jacuzzi. Anders wordt het vullen van je jacuzzi lastig met een lekke slang…

Doe helemaal niets!
Dan nog, het makkelijkste en voor sommige een specialiteit. Doe zo min mogelijk! beweeg niets, ga liggen en blijf in deze positie voor de rest van de dag. Het is veel te warm om iets te doen joh.

Tot slot, verkoeling van een kantoor! Ben je net afgestudeerd? Dan is een traineeship misschien wel iets voor jou, kan je aan de slag bij een mooi bedrijf op een lekker verkoelend kantoor, waarschijnlijk wordt je ook nog eens vaak getrakteerd op ijs van je werkgever!

Deel dit bericht

Comments are closed.