IBL studente op stage in het buitenland

0
Leestijd: < 1 minuut

Het is bijna zo ver, het einde van jaar 2 en tijd voor de eerste stage! Hoe ga ik dit aanpakken dacht ik.. het enige wat ik wist was dat ik ver weg wilde en er moest zon zijn, veel zon! Op naar een stage in het buitenland.

Een vakantieoord stond vast maar in welke branche wil ik wat gaan leren en hoe kom ik aan een stage? Vragen die ik niet snel zelf kon beantwoorden en dus deed ik wat iedereen als eerste zou doen: vraag het aan je familie! De branche stond vast maar helaas hadden we geen connecties in het buitenland in die richting maar het International Office van de faculteit wel!

Nadat ik mijn CV en motivatiebrief had opgestuurd werd ik uitgenodigd voor een Skype interview. Spannend!! Ik wilde natuurlijk hoe dan ook deze stage binnenslepen maar hier een tip: bespreek alle voorwaarden die de opleiding stelt aan je stageplaats goed want uiteindelijk gaat het om een leermoment en niet om hoe bruin je wordt. 

Wil je ook ver, ver weg gaan begin dan vooral op tijd met het proces op gang te zetten (minimaal 3 maanden van te voren) want buitenlandse ambassades werken toch iets langzamer dan dat je in Nederland gewend bent. Voor je het weet moet je je vliegticket omboeken omdat je visum nog niet binnen is! True story!

Lees hier hoe je jouw buitenlandse stage een droomavontuur maakt
Bekijk deze pagina voor informatie over hoe je een stage in het buitenland regelt

Deel dit bericht

Comments are closed.