‘Je spreekt onze taal. Klaar voor een uitdaging?’

0
Leestijd: 2 minuten

Na drie jaar gewerkt te hebben als management consultant en vervolgens bij een start-up, wilde Max toch het liefst computer ingenieur worden. Hij behaalde zijn master in Informatica en ontwikkelde langzamerhand de vaardigheden die hij nodig had voor een technische rol. Max mistte alleen nog het zelfvertrouwen om daadwerkelijk te solliciteren. En ben je klaar voor een uitdaging?

Toen Max op een ochtend bezig was met een project en ‘’python lambda function list comprehension’’  in tikte in Google gebeurde er iets ongewoonlijk. De zoekresultaten  vouwde zich in tweeën en de volgende tekst kwam er te staan:

‘Je spreekt onze taal. Klaar voor een uitdaging?’

Na even aarzelen besloot Max op ‘ik wil spelen’ te drukken en werd begeleid naar een pagina die Foo.bar heet. De pagina toonde een UNIX-interace, waardoor Max ‘ls’ tikte om de bestanden te zien. Eén bestand was er te vinden: start_here.txt, waarin staat dat Max ‘request’ moet typen om te beginnen. Hij verwachtte om ‘Volg het witte konijn, Max’ te zien, maar het scherm gaf een ‘programming challange’ en gaf instructies over hoe hij zijn oplossingen diende te versturen. Hij kreeg in totaal 48 uur om alle raadsels op te lossen die voorkomen in de wereld van Python of Java.

Twee weken en zes opgeloste problemen verder werd Max de optie geboden om zijn contact gegevens te delen. Hij voer zijn telefoonnummer en e-mailadres in, met de gedachte dat dit het einde van het spel was. Echter na drie dagen kreeg Max een belletje. Google aan de lijn; of Max even wilde langskomen. Na een dag op Mountain View doorgebracht te hebben, kreeg hij een baan bij Google aangeboden.

Zou jij ook graag bij Google aan de slag willen gaan, maar krijg jij deze uitdaging niet bij je zoekresultaten? Kijk dan op Google Careers voor de vacature die bij jou past!

Deel dit bericht

Comments are closed.