LinkedIn-profiel tips voor een killer account

0
Leestijd: 2 minuten

Je LinkedIn-profiel… Waarschijnlijk tijdens je studie een keertje aangemaakt. Nu je gaat solliciteren is het tijd daar echt wat mee te doen. In dit artikel lees je de ultieme tips over het inzetten van je LinkedIn-profiel tijdens je sollicitatieprocedures. 

Alleen je naam, niet meer

Je naam is je naam. Maak er dan ook niet meer van, zoals een bedrijfsnaam of contactgegevens. Je contactgegevens kun je namelijk kwijt in het daarvoor bestemde tekstvlak.

Zorg voor een goede kopregel

De kopregels is een belangrijk element van je LinkedIn-profiel. In je kopregel kun je gebruik maken van trefwoorden, zoals je (vorige) functie of expertise. Of omschrijf jezelf in een aantal woorden. Denk goed na waarop jij gevonden wilt worden.

Gebruik je summary

Mensen laten hun summary soms leeg, omdat ze niet weten wat ze er neer moeten zetten. Je summary is vaak het eerste wat mensen lezen, en hier heb je juist de ruimte om echt jouw eigen verhaal te vertellen. Dus doe je best op een goed verhaal, waar je eerst wat over jezelf vertelt en daarna pas ingaat op een zakelijke beschrijving van jezelf. Vertel waar je goed in bent, wat je passie is en waarmee jij mensen kan helpen. Vertel ook, heel belangrijk, hoe ze met jou in contact kunnen komen.

Gebruik een professionele foto

Je maakt maar één keer een eerste indruk. Zorg voor een duidelijke, herkenbare en professionele foto van jezelf. Dus niet een foto van dat feestje van laatst, met je vriend(in), of favoriete huisdier.

Voeg media toe

Je kunt je profiel ook visualiseren met je eigen media, zoals presentaties, foto’s en video’s. Denk hierbij aan presentaties, maar ook aan filmpjes of beelden van uitgevoerde projecten. Vooral voor creatieve professionals is dit een mooie manier om in één oogopslag je werk te laten zien.

Breid je netwerk uit

Hoe meer connecties jij hebt, des te makkelijker kom jij in aanraking met tweedegraads connecties waar jij dan weer toegang tot hebt. Het mooie is dat dit ook andersom werkt, hoe meer connecties, hoe vaker je verschijnt in tweedegraads connecties.

Voeg gevolgde vakken, projecten, certificaten en vrijwilligerswerk toe

Om een inzicht te geven in wat je kan, en hoe je dat voor elkaar hebt gekregen, is het verstandig om dit op LinkedIn te plaatsen. Het toevoegen van projecten geeft een goed inzicht in wat je kan en wat je allemaal al eens hebt gedaan.

Geef en vraag aantekeningen & aanbevelingen

Je kunt wel aangeven dat je ergens goed in bent, maar pas zodra dit door anderen bevestigd wordt, is het echt geloofwaardig. Voor aantekeningen geldt vaak: wat je geeft, krijg je terug. Bij aanbevelingen werkt het anders, deze krijg je niet snel spontaan. Aanbevelingen kunnen echt in je voordeel werken; referenties blijven belangrijk in een sollicitatieproces.

Word lid van groepen

Op LinkedIn kun je aangeven wat jij voor toegevoegde waarde bent voor een bedrijf door (actief) lid te zijn van verschillende groepen. Hieronder laat jij niet alleen jouw visie op het vak zien, maar ook welke kennis jij bezit.

Volg bedrijven

Het volgen van bedrijven waar je zou willen werken is belangrijk. Dit om te laten zien dat je het bedrijf waardeert en graag up-to-date blijft, maar ook om eventueel in beeld te komen bij de werknemers van het bedrijf. 

Nu je een perfect LinkedIn profiel hebt is het tijd om te solliciteren. Bekijk alle startersvacatures op statersvacatures.nl

Deel dit bericht

Comments are closed.