Nederlandse motivatiebrief schrijven?

0
Leestijd: 2 minuten

Een motivatiebrief schrijven kan erg lastig zijn. Het is dan ook fijn om er een voorbeeld naast te hebben liggen om ervoor te zorgen dat je geen belangrijke onderdelen mist. Gebruik ons Nederlandse voorbeeld-motivatiebrief en schrijf een topstuk!

Voorbeeld Nederlandse motivatiebrief

[Eigen voornaam + achternaam]
[Eigen straat + huisnummer]
[Eigen postcode + woonplaats]

[Bedrijfsnaam]
[Straatnaam + nummer]
[Postcode + plaats]

Amsterdam, 27 januari 2021

Betreft: sollicitatie Online Marketing stage

Geachte heer/mevrouw,

Door middel van een Google advertentie kwam ik bij [bedrijf] terecht. Een groeiend, internationaal bedrijf dat meteen mijn aandacht trok. Door een kijkje te nemen op de website van het bedrijf kwam ik terecht bij de vacature voor Online Marketeer. De functie eisen passen bij mij en ik zou graag middels deze brief voor deze functie willen solliciteren.

In 2012 ben ik begonnen met de hbo opleiding International Business and Management. Tijdens deze opleiding ben ik voor een half jaar naar Valencia geweest en heb ik daar stage gelopen als Online Marketeer. Vanaf dat moment wist ik dat Online Marketing bij mij paste. In Valencia heb ik geleerd te werken met Google Analytics, content op websites, social media en verschillende marketing acties. Naast mijn internationale ervaring in Valencia heb ik in het bestuur gezeten van de studentenvereniging SSRA. Tevens ben ik hier evenementen manager geweest. Zo heb ik ervoor gezorgd dat er acht evenementen, verschillende lezingen en workshops zijn georganiseerd en dat de studentenvereniging een nieuwe huisstijl heeft gekregen. Door bovenstaande ervaringen en de targets die hier gehaald moesten worden, leerde ik resultaatgericht, innovatief, efficiënt en creatief te werk te gaan.

De functie van Online Marketeer spreekt mij aan omdat mijn interesse ligt in het optimaliseren van websites, Google Analytics, het produceren van content en ervoor kunnen zorgen dat de klant de beste service krijgt. Hier heb ik al enige ervaring mee, door het meewerken als Online Marketeer bij Business Center in Valencia. Mijn ervaring met bijvoorbeeld Google Analytics zou ik goed kunnen toepassen bij [bedrijf]. Daarnaast wil ik hier graag in doorgroeien en hier meer over leren.

Via deze brief hoop ik een duidelijk beeld te hebben geschetst van wie ik ben, en in het bijzonder mijn enthousiasme voor [bedrijfsnaam] duidelijk onderstreept te hebben. Graag wil ik mijn Online Marketing kennis verder ontwikkelen bij jullie bedrijf en zo bijdragen aan de verdere groei van [bedrijf]. [bedrijf] lijkt mij een inspirerend bedrijf om de beschreven werkzaamheden uit te voeren en mijn kennis te vergroten. Ik vind Online Marketing van essentieel belang om een groeiend bedrijf als [bedrijf] goed op de kaart te zetten. Juist daar ligt het succes.

Ik hoop dat deze sollicitatie u aanleiding zal geven mij uit te nodigen voor een persoonlijk gesprek. In dit gesprek licht ik graag mijn gedrevenheid en enthousiasme voor de functie aan u toe.

Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

[Handtekening]

[Voornaam + achternaam]

Bijlage: Curriculum Vitae

Veel succes met je motivatiebrief schrijven!

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.