Dik cashen als IT’er, ook met je diploma vrijetijdskunde

0

Nu de ontwikkelingen zich in veel branches in een rap tempo opeenstapelen, wordt er ook steeds meer verwacht van de werknemers. De moderne werknemer is erg veelzijdig en heeft verstand van meer zaken dan alleen het eigen vakgebied. Deze veelzijdigheid is een belangrijke factor met het oog op de werkzekerheid. Werkzekerheid is de nieuwe baanzekerheid. Waar het met baanzekerheid vooral gaat om de garantie dat je bij dezelfde werkgever kunt blijven werken, gaat werkzekerheid om het continueren van de loopbaan. Het is komt dan ook steeds vaker voor dat een alumnus ervoor kiest om zijn arsenaal aan vaardigheden verder uit te breiden door een omscholingscursus te volgen.

Omscholing tot IT’er

Van alle bestaande mogelijkheden is omscholing naar ICT is het populairst. Voor veel functies binnen deze sector geldt op dit moment dat het aanbod vanuit de arbeidsmarkt te klein is. Vooral capabele developers zijn erg schaars. Het tekort is ontstaan doordat ICT een grotere rol is gaan spelen in vrijwel alle branches, een paar uitzonderingen als de agrarische sector daargelaten. Daarnaast is het een vakgebied waarin kennis snel veroudert, waardoor sommige vacatures maar moeilijk ingevuld kunnen worden.

Voor de IT’ers heeft het tekort echter louter voordelen. Het leidt tot stijgende salarissen en meer keuze voor de sollicitant. Omdat er voor veel vacatures weinig sollicitanten zijn, beschik je als IT’er over een uitzonderlijk goede onderhandelingspositie.

Een aantal bedrijven lost het tekort aan IT’ers op een wel heel originele manier op. Door het aanbieden van toegankelijke traineeships wordt getracht sollicitanten om te scholen naar de IT’ers waar het bedrijf zo naarstig naar op zoek is. Voor deze traineeships hoef je niet per se een achtergrond te hebben in de wereld van de informatie- en/of communicatietechnologie. Het traineeship is immers gericht op het omscholen van de niet-IT’er. Een interessante optie, aangezien een afgerond IT-traineeship uitstekend op het cv staat. Het toont veelzijdigheid en doorzettingsvermogen, zeker wanneer je een opleiding afgerond heeft die weinig raakvlakken met ICT kent.

Calco is één van de bedrijven die zelfs een stapje verder gaat. Zij biedt zelfs een traineeship aan waarvoor de sollicitant helemaal geen afgeronde opleiding nodig heeft. Ben jij benieuwd of er voor jou ook kansen liggen als IT’er? Bekijk hier een overzicht van alle openstaande IT-traineeships. Misschien ben jij over een paar jaar wel de veelzijdige developer waar menig werkgever naar op zoek is.

Deel dit bericht

Comments are closed.