Sollicitatievragen over opleiding

0
Leestijd: < 1 minuut

Een recruiter weet, buiten je sollicitatiebrief en cv, verder niets van jou. Daarom zullen zij tijdens het sollicitatiegesprek vragen stellen om zoveel mogelijk relevante informatie over je te krijgen. In deze vijf artikelen staan tips om veel voorkomende sollicitatievragen over je opleiding zo goed mogelijk te beantwoorden. In dit artikel zie je vragen over je opleidingen.

Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?
Laat duidelijk zien dat je bewust hebt gekozen voor de studie. Wat sprak je inhoudelijk aan van de studie.

Wat je niet moet zeggen is dat je niet wist wat je wilde en je beste vriend(in) deze opleiding ging doen. Of je zegt dat het vooruitzicht van een goed betaalde baan je vooral aansprak. De recruiter wil achterhalen in hoeverre jij keuzes maakt en hoe groot jouw motivatie is.

Waarom heb je de opleiding niet afgemaakt?
Geef een positief antwoord waaruit blijkt dat je de keuze om te stoppen weloverwogen hebt genomen. Een goed voorbeeld is: Tijdens mijn opleiding kwam ik erachter dat ik meer praktisch en minder theoretisch ben’. Je geeft aan dat je iets over jezelf hebt geleerd en dat je niet alleen keuzes durft te maken, maar dat ook weldoordacht doet.

Een slecht antwoord is dat je bent gestopt, omdat je ‘gewoon geen zin’ meer had, dan zal de werkgever wel denken dat je geen doorzetter ben.

Hieronder vind je artikelen over hoe je andere sollicitatievragen slim kan beantwoorden:
Werkervaring en ambities
Persoonlijke kwaliteiten
Motivatie
Professionele kwaliteiten

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.