Sollicitatievragen over professionele kwaliteiten

0
Leestijd: < 1 minuut

Een recruiter weet, buiten je sollicitatiebrief en cv, verder niets van jou. Daarom zullen zij tijdens het sollicitatiegesprek vragen stellen om zoveel mogelijk relevante informatie over je te krijgen. In deze vijf artikelen staan tips om veel voorkomende sollicitatievragen zo goed mogelijk te beantwoorden. In dit artikel lees je sollicitatievragen over professionele kwaliteiten.

Kun je goed samenwerken?
Een goed antwoord is wanneer is een situatie beschrijf waaruit blijkt dat je een echte teamspeler bent. Gebruik hiervoor de STAR-methode.

De vraag alleen beantwoorden met een ‘ja’ is niet de juiste manier. Uit je antwoord kan je de recruiter nog niet opmaken waaruit blijkt dat je goed kunt samenwerken.

Wat is je huidige salaris?
Als je potentiële werkgever het salaris ter sprake brengt voordat hij duidelijk heeft gezegd dat de keuze op jou is gevallen, kun je het best antwoorden met: ‘Hoeveel mijn huidige salaris bedraagt, vind ik niet belangrijk. Het gaat erom wat een redelijke vergoeding is voor deze functie.’

Wat je niet moet doen hier is je huidige salaris opnoemen, want je verzwakt hiermee je onderhandelingspositie tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek.

Hieronder vind je artikelen over hoe je andere sollicitatievragen slim kan beantwoorden over professionele kwaliteiten:
Werkervaring en ambities
Persoonlijke kwaliteiten
Motivatie
Opleiding

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.