Sollicitatievragen over werkervaring en ambities

0
Leestijd: < 1 minuut

Een recruiter weet, buiten je sollicitatiebrief en cv, verder niets van jou. Daarom zullen zij tijdens het sollicitatiegesprek vragen stellen om zoveel mogelijk relevante informatie over je te krijgen. In deze vijf artikelen staan tips om veel voorkomende sollicitatievragen zo goed mogelijk te beantwoorden. In dit artikel zie je vragen over je werkervaring en ambities.

Er staat een periode in je cv welke niet is gevuld door activiteiten, hoe komt dat?
Een goed antwoord is dat je kalm blijft en eerlijk uitlegt wat er aan de hand was, maar je hoeft niet alles te vertellen. Als je er bijvoorbeeld even tussenuit was door gezondheid redenen, dan kun je aangeven dat het om persoonlijke redenen ging, die intussen zijn opgelost. Overtuig de recruiter dat je je tijd goed hebt benut door bijvoorbeeld aan te geven dat ervaring je hebt opgedaan die van pas kunnen komen in de baan waarop je nu solliciteert.

Een slecht antwoord hier is dat je liegt over de werkelijke reden van de niet gevulde periode. Een vals imago opbouwen heeft geen enkele zin.

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?
Een goed antwoord hierop is dat je aangeeft dat deze baan je de mogelijkheid biedt om ervaring op te doen in de richting die jij interessant vindt en dat je hierdoor verder ontwikkelt. Laat merken dat je persoonlijke ontwikkeling belangrijk vindt.

Wat een recruiter niet wil horen op deze vraag is dat je geen toekomst plannen hebt. Werkgevers willen graag mensen aannemen die zich blijft ontwikkelen en hun investering in jou later zijn vruchten afwerpt.

Hieronder vind je artikelen over hoe je andere sollicitatievragen slim kan beantwoorden:
Opleiding
Persoonlijke kwaliteiten
Motivatie
Professionele kwaliteiten

Deel dit bericht

Comments are closed.