Update jouw kantoor vocabulaire!

0
Leestijd: 2 minuten

Part 1: Lekker sparren over agile scrummen via je persoonlijke framework over die ene vertical.

Als je vers van je opleiding komt kan het wel eens je overvallen. Al die woorden waar je nog nooit van hebt gehoord. Iedereen gebruikt het in meetings (vergaderingen) maar toen heb je rustig ja geknikt en nu weet je eigenlijk nog steeds niet wat het inhoudt. Daar gaan we bij deze wat verandering inbrengen. Dit door jouw vocabulaire even te updaten. Op deze manier kan jij de aankomende periode interessant meepraten met al je collega’s over welk scrum project nu een klap op gegeven moet worden om jou lekker in je flow te laten blijven. Of iets in die richting.

Scrum

We beginnen met een term die je heel vaak gaat tegenkomen, ook in vacatures een populaire term. Scrum is eigenlijk in het kort een klein intern project. Dit gaat vaak over een periode van een paar weken, meestal twee. Het groepje verdeeld onderling rollen met zelfs een heuse scrum master aan de leiding. Het schijnt dat deze korte “sprintjes” erg effectief zijn.

Agile

Agile is een manier van werken, het is een beetje een overkoepelende naam voor meerdere versies om korte periodes te werken aan een project. Zo heb je dus Agile scrum, geweldig. Agile is dus kort gezegd een project van 2 tot 4 weken, mochten er dingen veranderen aan de opdracht is dat geen probleem omdat je je snel erop kunt aanpassen. Hierdoor schijnt dat je je sneller kan aanpassen op de marktvraag en feedback van klanten.

Frameworks

begon als een informatica term, een framework is het geraamte wat nodig is om een website te bouwen. Inmiddels wordt het woord ook al achter agile gepropt. Het komt, om het heel simpel te zeggen, neer op een standaard manier van werken. Maar je kan het zo gek maken als je wil en voor meerdere projecten andere frameworks hebben. Gebruik je fantasie!

Sparren

Sparren zijn niet meerdere supermarkten, ook hebben we het niet over een boom. Eigenlijk is het in de vechtsport een term om een potje oefen vechten met elkaar. Maar in het kantoorleven is het nu geclaimd als betekenis voor eigenlijk een simpel gesprek met elkaar. Een vriendelijke discussie tussen jou en je collega’s

Verticals

De laatste van dit deel, een vertical is een kleine segmentering in een een bepaalde sector. Een kleiner groepje in een groep! Een voorbeeld is de hypotheekafdeling van een bank of een bedrijf dat software verkoopt speciaal voor de ouderenzorg.

Dit was het eerste deel om jou up-to-date te houden in de wondere wereld van de kantoor taal. Ben jij hier nog geen onderdeel van omdat je nog studeert? Zoek hier dan naar leuke stages waarbij je gelijk kan meepraten met de rest van het stagebedrijf!

Deel dit bericht

Comments are closed.