Voorbeeld cv in het Duits

0
Leestijd: 2 minuten

Werken in het buitenland

Wie wilt dat nou niet? (tijdelijk) wonen en werken buiten onze eigen landsgrenzen? en dan is Duitsland natuurlijk een uitgelezen kans. Je hebt je tenslotte niet voor niets uitgesloofd tijdens je lessen Duits op school. Het is dus tijd om die kennis in de praktijk te gaan brengen en dan hebben we het natuurlijk niet over het strandtent Duits wat je tijdens dat ene vakantiebaantje in Zandvoort sprak 😉

Nu we het eens zijn geworden over het land waar je wilt gaan werken en je ook nog eens een toffe functie tegen bent gekomen kun je wel wat handvaten gebruiken bij het sollicitatie proces. Naast een CV in het Duits is het uiteraard ook de bedoeling dat je je brief in het Duits gaat opstellen. Om je daar alvast mee op weg te helpen kun je hier vinden hoe je een sollicitatiebrief in het Duits opstelt: Motivatie brief in het Duits

Belangrijk is wanneer je je CV gaat opstellen in het Duits is dat je niet alles klakkeloos vertaald van je Nederlandse Curriculum Vitae. Kijk goed naar de voorbeelden die hieronder te vinden zijn en leg ze zo nodig naast elkaar. Heb je een vriend of vriendin met een talenknobbel? Dan kan het uiteraard ook geen kwaad om er samen even naar te kijken.

Curriculum Vitae in het Duits voorbeelden

CV Duits

Tip van ons

Als je in het buitenland solliciteert is het belangrijk om je buitenland ervaring prominent op je CV aanwezig te laten zijn. Hier wordt veel waarde aan gehecht en het is dan ook zeker de moeite waard om dit uit te vergroten. Zet nou niet meteen je vakantie naar Zuid-Frankrijk erop, vrijwilligerswerk in Kenia daar integen is zeer mooi om te vermelden.

Nu heb je alle tools om een vlammende sollicitatie in het Duits op te gaan zetten.

viel Erfolg!

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeship, business course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.