Voorbeelden Curriculum Vitae Engels

0
Leestijd: 2 minuten

Solliciteren in het Engels

Herken je dat? Je hebt ein-de-lijk je droombaan of traineeship gevonden, te gek! Maar het bedrijf waar je wilt gaan solliciteren accepteert alleen CV’s in het Engels. Geen stress! Hieronder geven we je een aantal tips en kun je voorbeelden vinden van Curriculum Vitae in het Engels. Ook leren we je hoe je dat nou precies aanpakt.

Er zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je je CV in het engels gaat opstellen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te weten dat afkortingen in het Nederlands soms niet kloppen als je deze linea recta van je Nederlandse CV overneemt. Wist je bijvoorbeeld dat HAVO op een Engelse cv geschreven wordt als ‘school of higher general secondary education’? Twijfel je over een afkorting of een terminologie? zoek het voor de zekerheid op. De meest voorkomende afkortingen en hun vertaling hebben we alvast voor je op een rijtje gezet.

  • HAVO – Higher General Secondary Education
  • VWO – Pre-University Education
  • HBO – Bachelor
  • WO – University

Aangezien de schoolsystemen niet 1 op 1 zijn te vergelijken is het altijd een goed idee om de richting van je opleiding toe te voegen. Volg je bijvoorbeeld een HBO Commerciële Economie? Dan heb je het dus over een Bachelor Commercial Economics.

Ervaring in het buitenland

Bedrijven die vragen om een sollicitatie in het Engels zijn meestal internationaal georiënteerd. Ze zullen het dan ook extra waarderen als hun kandidaten ervaring hebben in het buitenland. Het is dus zeker de moeite waard om dit wat extra aandacht te geven bij het opstellen van je Curriculum Vitae.

Voorbeelden Curriculum Vitae Engels

Voorbeeld CV Engels

Nu dat je CV er helemaal gelikt uitziet is de volgende stap natuurlijk om ook je sollicitatiebrief in het Engels op te gaan stellen. We kunnen ons voorstellen dat je daar ook wel wat hulp in kunt gebruiken. Daarom hebben we hier ook een voorbeeld van een sollicitatiebrief in het engels! You’re welcome 😉

Je droombaan nog niet gevonden? kijk dan eens op startersvacatures.nl

Deel dit bericht

Comments are closed.