Waarom zijn putdeksels rond? En nog 9 andere moeilijke sollicitatievragen [mét antwoorden!]

0
Leestijd: < 1 minuut

De top 10 moeilijkste sollicitatievragen, het zal je gebeuren. De vragen kwamen ons ter ore via Glassdoor. Vele sites pikten het op, maar niemand gaf antwoord! Wij schieten te hulp, een rondje langs de kantoorburelen zorgde voor wat leuke antwoorden.

“Hoeveel katten zijn er in Nederland?” – Accenture
Ons antwoord: 2,6 miljoen. Next.

“Waar mogen we je ‘s nachts voor wakker maken?” – IFS
Ons antwoord: Staat dit in de top 10?! Sushi, pizza, kebap, een mooie man/vrouw, een baan, een nieuwe auto, een (vrij)partij, reizen, zingen, dansen, zeilen, goede wijn, gintonic, kaas, een festival, de zon, het uitzicht vanuit het kantoor van Sollicitatieblog!

“Hoeveel pingpongballetjes passen er in een middelgrote auto?” – bij De Kleine Consultant.
Ons antwoord: De omvang van een pingpongballetje bereken je als volgt: 4/3 π * r3. De diamater is ongeveer 4cm. Dus, r = 2. Dan is de inhoud van een pingpongballetje dus ongeveer 33,5cm3. De kofferbak van een middelgrote auto is ongeveer 430L, dus alleen al in de kofferbak passen 12.835 pingpongballetjes. De rest mag je zelf berekenen, we doen niet alles voor je. 

“Waarom zijn putdeksels rond?” – Achmea
Ons antwoord: vroeger waren putdeksels er ook in de vierkant variant, maar vierkante putdeksels kunnen diagonaal in de put vallen. Daarom zijn putdeksels rond. Onder die putdeksel stroomt trouwens dagelijks ruim 3 miljoen kg poep en 20 miljoen liter urine. Cheers! Wanneer kan ik beginnen?

Succes met de voorbereidingen voor je volgende sollicitatie!

 

Share.

Comments are closed.