Nationaal Energietraineeship bij DNV GL

0
Leestijd: 2 minuten

Hallo, mijn naam is Joeri Posma. Sinds oktober 2019 ben ik als Energietrainee aan de slag bij DNV GL en volg ik het Nationaal Energietraineeship. Ik ga maandelijks een blog schrijven over mijn ervaringen als trainee en mijn ervaringen bij DNV GL in Arnhem. Vandaag mijn eerste!

Als consultant bij DNV GL, bij het team “Energy Markets & Technologies” (EMT), houd ik me bezig met energiemarkten en toekomstige ontwikkelingen. Hoe ontwikkelt de elektriciteitsproductie en -vraag zich? Wanneer ontstaan ​​tekorten / knelpunten in het net? Wat doet dit met de elektriciteitsprijs? En hoe kan er vanuit de vraagkant flexibel geschakeld worden op momenten dat er een tekort of juist een overschot is aan (duurzame) elektriciteitsproductie? Dit zijn vraagstukken waar ik bij DNV GL mee bezig houd en die, in het kader van de energietransitie, steeds relevanter worden.

Ik leer in korte tijd al veel over deze onderwerpen en vind het heel gaaf om hier mijn bijdrage aan te gaan leveren.

Daarnaast ben ik in oktober en november tijdens de training en coaching van het Energietraineeship bezig geweest met de thema’s persoonlijk leiderschap en communicatie. We hebben een hele hechte groep stagiaires waar ik me ontzettend bij thuis voel. Iedereen in de groep is bereid om in een vertrouwelijke en open setting met elkaar te delen en van elkaar te leren. Dit voelt zich nu ook als een fijn netwerk, waar ik ook na mijn traineeship nog veel aan ga heb.

Het traineeship in combinatie met mijn werk bij DNV GL geeft me echt de kans om en technisch technisch inhoudelijk bezig te zijn en tegelijkertijd ruimte en aandacht te hebben om me op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Zo leer ik op beide vlakken heel veel. Kortom, mijn gevoel na mijn eerste 2 maanden: ik zit hier helemaal goed op mijn plek!

Binnenkort volgt een nieuwe update, tot dan!

Deel dit bericht

Comments are closed.