Siebrand bij Hoogheemraadschap van Delfland – NWT

0
Leestijd: < 1 minuut

Als starter kan het lastig zijn om niet alleen een baan te vinden binnen je werkveld, maar ook één die leuk, gevarieerd en uitdagend is. Via het traineeship is het mij gelukt om aan de slag te gaan bij Delfland. Daar ben ik de verbindende link tussen Delfland en een groep gemeentes op het gebied van een afwateringsmodel (3Di).

Het leuke is dat de functie een combinatie is van techniek en interactie met gemeentes. De waterhuishouding in die gemeentes hebben elk hun eigen dynamiek en daardoor kan ik aan de slag met veel verschillende vraagstukken. Die combinatie en variatie in het werk is iets wat ik erg fijn vind. Verder heb ik als trainee meer mogelijkheden om bij andere afdelingen en gemeentes een kijkje te nemen en kan ik makkelijk aansluiten bij projecten die ik interessant vind.

Het traineeship zelf voegt ook veel toe. Naast dat ik mezelf nog eens onder de loep neem, leer ik over het voorkeursgedrag van anderen en hoe je daarop effectief kan inspelen. Het traineeship biedt verder de mogelijkheid om buiten mijn eigen functie rond te kijken. Ik kijk daarom ook erg uit naar het eerste project dat binnenkort start, en naar de trajecten ‘ontdek de organisatie’ en ‘ontdek de sector’.

Siebrand is trainee van april 2018 tot april 2020.

Deel dit bericht

Comments are closed.