Thijs van Veen: Trainee provincie Utrecht – NWT

0
Leestijd: 2 minuten

Als kersverse afgestudeerde aan de Universiteit Utrecht was ik op zoek naar een baan in het vakgebied stedelijk water. Er stonden veel vacatures open, helaas alleen voor medioren of senioren. Als junior is een traineeship dan een goede start. Het nationaal watertraineeship (NWT) sprak mij gelijk aan. Naast een focus op ontwikkeling en extra opleiding in de watersector is er een focus op de ontwikkeling als persoon. Met het NWT start je letterlijk een tweejarige reis met een groep mede trainees. Deze ‘persoonlijke’ reis is voor mij pas net begonnen maar heeft mij al veel gebracht en de ogen geopend.

Via het NWT heb ik de baan gevonden die ik zocht. Ik ben nu werkzaam bij de Gemeente Utrecht in het vakgebied stedelijk water. Bij de Gemeente Utrecht werk ik als junior adviseur beheer en onderhoud, en behandel ik vraagstukken voor riolering, grondwater en oppervlaktewater. Hiernaast speelt klimaatadaptatie een belangrijke rol met bijvoorbeeld vraagstukken als hoe om te gaan met lange periodes van droogte of extreme neerslag. Water is van groot belang binnen de stad en het is aan ons om de stad hier zo goed mogelijk op in te richten. Al met al werk ik in een heel dynamisch vakgebied waarin ik veel vrijheid krijg. Ik kan bij meerdere projecten aanschuiven en werk samen met meerdere afdelingen. Dit geeft mij de mogelijkheid mijn plek binnen de Gemeente Utrecht te vinden.

De toegevoegde waarde van het NWT is voor mij dat je je niet alleen op de werkvloer ontwikkelt maar ook op persoonlijk vlak. Met je medetrainees heb je een vertrouwelijke groep professionals om je heen die allen een andere achtergrond hebben. Hierdoor ontwikkel je een heel groot netwerk binnen de watersector. We hebben allemaal een andere kijk op de watersector, maar samen lossen we het op!

Thijs is trainee van april 2019 tot april 2021.

Bekijk alle traineeships van NWT

Deel dit bericht

Comments are closed.