Traineeship bij Nestlé

0
Leestijd: 2 minuten

Maak kennis met Roel Kramer. Deze geboren Eindhovenaar is 25 jaar en heeft zijn Bachelor International Business en Master Marketing Management inmiddels succesvol afgerond. Vanaf september 2014 is deze ambitieuze starter werkzaam bij Nestlé en heeft daar het Young Talent Programme gevolgd.

Wat houdt het YTP bij Nestlé precies in?


“Het doel van het programma is het opleiden van commerciële managers. Het YTP is dus niet zomaar een traineeship, maar echt een lange termijn traject. Het YTP start met vier weken training binnen Nestlé, gevolgd door de functie van Regional Account Manager gedurende zes tot twaalf maanden. Daarna stroomt ieder Young Talent door naar een functie binnen een commerciële discipline: Marketing, Category Management of Sales. Om uit te groeien tot commercieel manager dien je in ieder geval twee van de drie disciplines te doorlopen. Dit is mogelijk binnen de verschillende divisies van Nestlé (Confectionery, Culinary & Drinks, Purina Petcare en Nutrition babyvoeding).”

Hoe ziet een gemiddelde dag als Regional Accountmanager eruit bij Nestlé?


“Regional Accountmanager betekent dat ik alle retail merken van Nestlé vertegenwoordig in een bepaalde regio in Nederland. Voor mij is dit  in de omgeving van Utrecht waarbij ik supermarkten bezoek, daar bekijk ik het assortiment van Nestlé en welke producten eventueel toegevoegd kunnen worden. Tevens heb ik de mogelijkheid om lokale acties af te spreken. Deze functie vormt de basis van je verdere carrière binnen Nestlé.”

Hoe zou je de werksfeer bij Nestlé omschrijven?


“De werksfeer is heel open, in het begin leer je heel veel mensen van verschillende afdelingen kennen. De mensen zijn erg geïnteresseerd en iedereen wil tijd voor je maken als je ergens tegenaan loopt. Ook vanuit het hogere management, ik heb nog nooit het idee gehad dat er een enorme afstand is qua functie.”

Wat is een leerzaam punt geweest tijdens je periode?


“Het meest leerzame tot nu toe bij Nestlé is het contact met de winkelmanagers. Ook al heb je niet altijd automatische klik met een persoon, je wilt er toch iets van maken en uiteindelijk beiden met een goed gevoel weer weggaan. Ik heb het idee dat ik hier nog in kan groeien en nog meer van kan leren. Ik ben zelf heel nieuwsgierig naar wat ik kan verbeteren. Wanneer mijn leidinggevende meereist krijg ik bijvoorbeeld weer tips en verbeterpunten die ik meteen in de praktijk kan toepassen.”

 

Traineeships Nestlé
Deel dit bericht

Comments are closed.