Management Trainee Pon – Kristel Breukers

0
Leestijd: 4 minuten

Management Trainee Pon

Tijdens mijn studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft heb ik geleerd klanten centraal te stellen en zo te streven naar innovatieve proposities. Het begint met het vaststellen van de klantbehoeftes en later in het proces kijk je pas wat er technisch en organisatorisch mogelijk is. Of een nieuwe propositie ook economisch levensvatbaar is vond ik zelf altijd lastig in te schatten. Daarom was ik voor mijn afstudeer project opzoek naar een commercieel bedrijf die mij een stukje business sense kon bijbrengen.

Zo leerde ik in mijn laatste fase van mijn opleiding Pon kennen en ben ik bij Pon Tyre Group begonnen als afstudeer stagiair. Vanaf dag één voelde ik mij hier thuis vanwege de hands-on manier van werken, maar ook de gezelligheid. Na mijn afstuderen ben ik daar dan ook blijven plakken als Digitale Project Manager. Hier hielt ik mij bezig met het ontwikkelen van nieuwe digitale proposities om te kunnen blijven concurreren in deze snel veranderende markt.

Kies je eigen pad

Na ruim een jaar bij Pon Tyre Group te hebben gewerkt heb ik mij alsnog aangemeld voor het Management Traineeship, omdat ik mij zowel inhoudelijk als persoonlijk verder wilde ontwikkelen binnen Pon. De tagline van het Pon Traineeship “Build your own career”, sprak mij dan ook erg aan en is ook echt waar! Gedurende mijn Traineeship heb ik mijn eigen opdrachten kunnen samenstellen en het leuke is dat er ontzettend veel mogelijk is binnen Pon. Je kunt keuzes maken tussen verschillende industrieën, maar ook kunnen je op verschillende afdelingen werken en verschillende rollen aannemen in een korte periode. Dit resulteert erin dat iedereen heel anders dingen doet. Zelf heb ik ervoor gekozen om mij tijdens het Traineeship verder te ontwikkelen in de digitale wereld van Pon.

Tijdens het Traineeship heb je ook een mentor binnen Pon. Zo is mijn mentor Senior Vice President van Pon Commercial Vehicles. Elke 6 weken spreken wij elkaar, soms 20 minuten en soms een uur. Het ligt er net aan wat ik die keer met hem wil bespreken.

Naast een mentor hebben we ook nog twee externe coaches die je acht keer kan inzetten. Zij zijn er vooral voor je persoonlijke ontwikkeling en kunnen je ook helpen met het maken van bepaalde keuzes binnen het Traineeship. Dit is soms fijn omdat zij onafhankelijk zijn. Daarnaast organiseren zij de trainingsweken die heel waardevol zijn. Tijdens de trainingsweken is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling maar ook zal je elke trainingsweek management gerelateerde trainingen krijgen.

360° Klantinzicht

Mijn aftrap van mijn Traineeship was bij Pon Datalab. Dit is een club binnen Pon die gebruik maakt van Data Science om uiteindelijk waardevolle uitkomsten inzichtelijk te maken voor de verschillende Pon bedrijven. Mijn uitdaging was om een ​tool te ontwikkelen voor Pon Equipment NL die accurate klantdata inzichtelijk zou maken, om uiteindelijk een 360° klantinzicht te hebben. Voor mij was de data wereld nieuw, maar daarom juist heel leuk. Ik heb het dan ook ontzettend naar mijn zin gehad omdat ik in een heel leuk klein team zat met jonge en slimme mensen. Daarnaast kreeg ik ook veel vrijheid om interne processen te verbeteren en heb ik geholpen met het opzetten van een data training.

Fiets van band naar klant

Voordat ik aan mijn tweede opdracht begon hebben wij met alle trainees 3 weken in één van onze fietsenfabrieken (Derby Cycle) aan de lopende band gestaan in Duitsland. Ik vond dit een waanzinnige ervaring die niemand mij kan afnemen. Het was hard werken in de fabriek, maar tegelijkertijd ook heel leerzaam. Ik heb een heel ander beeld gekregen van hoe de processen er in een fabriek aan toe gaan, maar ook hoe hard het werken is in een fabriek. We hebben daar ook gekeken naar wat er verbeterd kan worden op de fabrieksvloer om alles zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Deze resultaten hebben we uiteindelijk ook gepresenteerd aan het Management team van Duitsland en onze CEO. Naast dat het allemaal heel leerzaam was, was het ook te gek om 3 weken met zijn allen in Duitsland te zitten en zijn we nog een hechtere traineegroep geworden.

Na Duitsland besloot ik mijn laptop nog even dicht te laten en heb ik mijn sales opdracht gedaan van 2 maanden. Ik ben begonnen bij ons Gazelle Experience Center. Hier komen klanten op bezoek om de fietsen uit te proberen. Met de kennis die ik hier heb opgedaan heb ik 5 weken in de fietsenwinkel gestaan bij één van onze dealers. Hier heb mijn eerste (indirecte) euro’s voor Pon verdiend! 

Webshop implementatie

Inmiddels zit ik in de VS in Houston. Hier werk ik op de marketing afdeling van Equipment Depot: Amerika’s grootste en onafhankelijke bedrijf op het gebied van verkoop en verhuur van Material Handlingapparatuur.

Als projectmanager ben ik verantwoordelijk voor het opzetten van een webshop , zodat onze klanten op een gebruiksvriendelijke manier tweedehands heftrucks en hoogwerkers kunnen kopen. Als ontwerper was ik bekend met het ontwikkelen van producten, maar de implementatie daarvan was geheel nieuw voor mij. Het is voor het eerst dat ik iets heb gelanceerd wat nu daadwerkelijk door klanten wordt gebruikt en ervoor zorgt dat Equipment Depot meer sales genereerd. Dat gevoel is heel cool!

Naast het werken is het wonen in Houston ook een hele ervaring. Amerikanen zijn super gastvrij en nemen mij overal mee naar toe. Daarnaast geniet ik zeker van het mooie weer, de sportwedstrijden en de heerlijke barbecue gerechten. Ook heb ik voldoende tijd om tripjes te maken naar de andere staten. Zo ben ik tijdens Thanksgiving bij een traineegenootje langs geweest die in Santa Cruz zit voor zijn opdracht.


Terug naar Delft

Over een maand zit het Traineeship voor mij er op. Mijn derde opdracht heb ik namelijk ingeruild voor een vaste baan binnen Pon. Als ik terug ben in Nederland ga ik van start als Business Innovation Partner binnen de Innovatie Hub van Pon Equipment & Pon Power (PEPP) in Delft. Zij initiëren en ondersteunen innovatieve projecten binnen PEPP en ik zal initiatiefnemers helpen hun ideeën vorm te geven. Iets waar ik heel veel zin in heb, maar ik zal mijn tijd als trainee ook zeker missen. Ik heb in de afgelopen maanden zoveel mooie dingen beleefd én ik heb er een nieuwe groep vrienden bij!

 

Traineeships bij PON

 

 

 

Deel dit bericht

Comments are closed.