Sollicitatieproces Associate Academy PwC

0
Leestijd: < 1 minuut

Het sollicitatieproces van The Associate Academy van PwC bestaat uit vijf stappen.

Als eerst solliciteer je online om jouw belangstelling voor dit traineeship kenbaar te maken. Je stuurt je cv en motivatiebrief op. Wij nemen dan contact met je op met het nieuws of je wel of niet naar de volgorde ronde mag.

In de volgende ronde leg je een online assessment af welke jouw persoonlijkheid en capaciteiten in kaart brengt. Zo kunnen we redeneren hoe jij in een bepaalde situatie zal reageren, bijvoorbeeld qua samenwerking, klantvriendelijkheid en leergierigheid. In dit assessment zullen ook je cijfermatige en verbale vaardigheden worden gemeten. Aan de hand van je uitslag wordt bepaald of je door mag naar de volgende ronde.

De derde stap omvat een breedte interview. Dit zal samen met je toekomstige collega’s zijn. Hierin vertel je waarom je bij ons wilt werken en je vertelt wat meer over jezelf, zodat wij weten met wie wij te maken krijgen. Daarnaast worden je toekomstmogelijkheden besproken. In dit gesprek krijg je tevens de kans om alle vragen te stellen die je relevant vindt. Als we in dit interview een goede indruk van je krijgen, word je uitgenodigd voor het volgende interview.

Het volgende interview is een diepte interview. Dit zal zijn met een partner en een manager van de business unit waar jij gaat werken. Je bespreekt je vaardigheden en je verwachtingen en je hoort ook wat onze verwachtingen zijn. Wanneer je jezelf hier bewijst, ben je heel dichtbij het contract.

We doen je een aanbod en als je dat accepteert ben je officieel een trainee (nadat alles natuurlijk formeel op orde is gemaakt). Je wordt Associate bij PwC en je neemt automatisch deel aan The Associate Academy. Welkom!

Deel dit bericht

Comments are closed.