Het sollicitatieproces van de Rabobank

0
Leestijd: < 1 minuut

Omschrijving
Als je deelneemt aan de evenementen van de Rabobank en daar een goede indruk achterlaat, dan kan je in de talentpool van de Rabobank terecht te komen. Eenmaal in deze pool heb je al een voordeel ten opzichte van de anderen. Je komt zelfs in een versneld traject terecht als je via de Business- course in de pool bent gekomen. Dit versnelde traject houdt in dat je de eerste 3 of 4 rondes kan overslaan. In dit artikel laten we je het sollicitatieproces voor het Corporate Management Traineeship zien.

Het sollicitatieproces
In het sollicitatieproces zijn er 5 rondes.
De 1e ronde: In deze ronde stuur je jouw brief en cv op.
De 2e ronde: In deze ronde neem je deel aan een E-assessment
De 3e ronde: In deze ronde heb je een sollicitatiegesprek met een recruiter en een oud trainee van het Corporate Management Traineeship. In dit gesprek zal dieper worden ingegaan op jouw motivatie en vaardigheden
De 4e ronde: In deze ronde heb je een halve dag een assessment. Onderdelen van deze assessment zijn een IQ test, een EQ test, een casus en heb je een gesprek met een psycholoog.
De 5e ronde: Dit is de laatste ronde en bestaat uit een selectiedag. Je krijgt een groepscasus met de focus op het groepsproces. Hierna krijg je een individuele casus waar dan de focus ligt op de inhoud. Verder zal je een Elevator Pitch over jezelf houden en heb je nog een gesprek met de managing director.

De activiteiten tijdens deze laaste ronde zullen door verschillende mensen gemonitord worden waarna hun mening door middel van “Ja”, “Nee” of “Weet niet” zal worden getoetst. Je mag geen “Nee” of meer dan 1 keer “Weet niet” hebben, anders word je afgewezen.

Share.

Comments are closed.