Amsterdamse Startup Freenom

0

Freenom is de enige en ook de eerste gratis domeinprovider ter wereld! hun missie is om mensen online te brengen en landen te helpen met de ontwikkeling van hun digitale economie.

Door barrières te doorbreken en gratis domeinen te integreren met de meest innovatieve website- en hosting technologie, maakt Freenom het voor elk particulier of bedrijf mogelijk om makkelijk aan een domein te komen.

Met behulp van de nieuwste AnyCast Cloud technologie, garanderen wij de stabiliteit en performance van alle domeinen die wij beheren. Dankzij onze strategische en vertrouwde security partners, zoals bijvoorbeeld Twitter, Internet Identity, Kaspersky en ruim 40 anderen, kunnen we een state-of-the-art anti-misbruik technologie aanbieden en zo de veiligheid en betrouwbaarheid van gratis domeinen waarborgen voor alle internetgebruikers.

Een win-win voor de partnerlanden

Met het gratis-domeinmodel kunnen partnerlanden hun bevolking tools bieden om snel en kosteloos online te komen. Dit beproefde en innovatieve model moedigt de creatie van lokale content aan en stimuleert de registrator.

Onlangs sloot Freenom een Serie A financieringsovereenkomst van $ 3M met een groep investeerders onder leiding van Kima Ventures (KIMA), de meest actieve angel investor in de wereld. Freenom zal het geld gebruiken om haar Top Level Domain beheeractiviteiten, het AnyCast Cloud netwerk en de ontwikkeling van commerciële initiatieven uit te breiden om de Top Level Domain met lokale gemeenschappen te combineren.

Het Kima Ventures fund werd in 2010 opgericht door ondernemers voor ondernemers met als doel innovatieve bedrijven wereldwijd met startkapitaal te ondersteunen en te financieren. Sinds 2010 heeft Kima Ventures investeringen gedaan in 205 bedrijven in 23 verschillende landen wereldwijd, waaronder in bedrijven zoals Sparrow, Rapportive, FreshPlanet / SongPop, FormLabs, MovableInk, Powtoon, Weekdone, ShareDesk en BoatBound.

Deel dit bericht