Hackathon is brainstormen

0

Tegenwoordig zijn hackathons steeds vaker een geaccepteerd concept binnen bedrijven. Op een hackathon komen veel ontwikkelaars bij elkaar om gezamenlijk software te gaan maken. Dit gebeurt vaak in grote ruimtes.

Hackathons worden vaak georganiseerd door grotere bedrijven. Bedrijven organiseren hackathons om nieuwe ideeën en/of oplossingen te bedenken. Nestlé heeft bijvoorbeeld een hackathon georganiseerd waarin teams nieuwe marketing ideeën en -oplossingen moesten bedenken. Het doel was bepalen welke boodschappen en beelden goed zijn op social media. Daarnaast hebben Yamaha, TNO, Microsoft, ING en vele andere bedrijven afgelopen periode ook een hackathon georganiseerd. Bij elke hackathon staat er weer een ander probleem centraal. Bij de hackathons gaan de verschillende teams ook samen evalueren, testen en verbeteren. Zo kan het merk vaststellen welke middelen het best werken en deze afstemmen op de eisen van het bedrijf.

Tijdens een hackathon moet het ‘probleem’ enthousiast toegelicht worden om de teams te overtuigen dat een oplossing noodzakelijk is. Wat het probleem ook is, een hackathon kan veel toevoegen of aanvullen op oude technieken zoals brainstormen. Ideeën worden namelijk niet alleen bedacht tijdens  een hackathon, maar worden ook uitgewerkt tot kant-en-klare code. En dat zorgt ervoor dat bedrijven steeds meer waarde hechten aan hackathons.

De intensieve sessies zorgen voor een frisse blik op het probleem. Daardoor komen medewerkers sneller buiten hun dagelijkse stramien denken. Zo kunnen ze makkelijker naar de bedrijfsbrede doelstellingen kijken. Het is een mooie kans om afdelingen samen te brengen en tot oplossingen te komen van bedrijfsproblemen. Het is dus niet verrassend dat de Codeweek zich richt op jonge developers van 12 tot 25 jaar, de nieuwe generatie. 

Steeds meer toekomstgerichte bedrijven en grote ondernemingen organiseren hackathons omdat ze gaan inzien dat zij er baat bij kunnen hebben. Organiseert jouw bedrijf al hackathons?

 

Deel dit bericht