Lennart Pompe, VEI – Vitens

0
Leestijd: < 1 minuut

Naast tal van afdelingen en locaties bij Vitens kun je tijdens het traineeship ook voor Vitens Evides International aan de slag in het buitenland! Dit is een geweldige kans om heel ander soort werk, in een nieuwe omgeving, en met een onbekende cultuur te werken aan schoon, veilig en betrouwbaar drinkwater op plaatsen waar het echt nodig is.

In het tweede jaar van mijn traineeship heb ik gedurende twee maanden in Cebu, de Filippijnen, samen met de Resident Project Manager aan verschillende projectonderdelen gewerkt. Van het rapporteren over de nationale aanbestedingsprocedures, het ontwerpen en monitoren van deelprojecten, tot het bezoeken van andere lokale drinkwaterbedrijven om de samenwerking te versterken; je ziet zo’n beetje alles voorbijkomen. Daarnaast wordt je interesse en nieuwsgierigheid constant gewekt: het uitwisselen van kennis en ervaringen geeft je een mooie reflectie over hoe wij het in Nederland doen. Maar ook inhoudelijk is het een andere wereld. Waarom bevinden de herkenbare watermeters zich in de openbare ruimte en zijn ze onderdeel van het straatbeeld? Hoe komt het dat in bepaalde woonwijken de concurrentie voor aansluiting zo hoog is? En wat doet het lokale drinkwaterbedrijf allemaal aan teambuilding? Vragen zat om je daar goed in te verdiepen!

Misschien voor jou herkenbaar vanuit je studie? Des te leuker om het nog eens vanuit een werksetting mee te maken. Of juist nieuw en onervaren op het gebied van internationale samenwerkingen? Laat je dan overweldigen door, vanuit onze Nederlandse standaarden gezien, vreemde gebruiken en andere manieren van communiceren!

Ondertussen ben ik in de afgelopen vier jaar regelmatig teruggekeerd. Het project is bijna ten einde en kijk ik terug op een bijzondere tijd in Cebu. Een mooie kans en waardevolle aanvulling op het traineeship dus!

Lennart Pompe
Oud trainee, huidig Omgevingsmanager

Het Traineeship

Share.

Comments are closed.