De YC Bootcamp experience van Merle

0
Leestijd: 3 minuten
Hoi Merle! Wat houdt dat in, zo’n onboardings bootcamp? 
Ieder half jaar organiseert Young Colfield een “onboardings bootcamp” voor alle nieuwe mensen die dat afgelopen half jaar zijn gestart. Tijdens deze drie dagen word je meegenomen in een programma met allerlei workshops die bijdragen aan het leren kennen van jezelf, elkaar en Young Colfield. Het is een mooie gelegenheid om andere nieuwe trainees, stagiaires en staff beter te leren kennen. De vijfde bootcamp vond afgelopen maand plaats en deze zag er enigszins anders uit dan de vorige edities. In corona tijd was het voor de organisatie de uitdaging om verbinding te creëren op 1,5 meter afstand.
Wat hebben jullie allemaal gedaan?
“Bootcamp 5.0” werd opgesplitst in twee onderdelen: één dag training op kantoor en twee dagen kamperen bij een van onze opdrachtgevers: Defensie. Een aantal weken geleden vond de eerste dag plaats op ons eigen kantoor in Amsterdam. Na een aantal kennismakingsspellen gingen we aan de slag met een workshop over de historie en visie van Young Colfield en de 4Q training. Het 4Q model vormt het uitgangspunt van onze kijk op mensen. ’s Middags kwam Energy Up langs om onze presentatieskills aan te scherpen door middel van de ‘Perform like a Pro’ training. Als klap op de vuurpijl was er aan het einde van de dag een digitale bingo georganiseerd. Vanuit hun woonkamers checkten andere Young Colfielders in om mee te spelen wat resulteerde in een uur gezelligheid.
Leuk! En wat deden jullie tijdens deel twee?
Vorige week vond het tweede deel van de bootcamp 5.0 plaats. Door al het thuiswerken was het fijn om alle collega’s weer in real life te zien en nog beter te leren kennen. De ochtend begonnen we met een training ‘Design Thinking’. Tijdens deze training gingen we aan de slag met het oplossen van een organisatorisch vraagstuk volgens de design thinking methodiek. Dit deden we door vijf sprints te doorlopen en hierbij te focussen op het betrekken van de eindgebruiker. We brainstormden en werden aan het werk gezet om onze ideeën te vertalen naar een concreet prototype.
Daarna werden we 19 uur lang ondergedompeld in de wereld van Defensie. Enigszins lacherig trokken we de groene overals aan die we kregen. Die van mij was ongeveer tien maten te groot, maar dat mocht de pret niet drukken. De bivak trapte af met een snelcursus exerceren: het oefenen in het uitvoeren van bepaalde militaire bevelen. Toen we na lang oefenen eindelijk allemaal enigszins in de maat liepen kon het echte werk beginnen: tijd om ons te camoufleren. Wat wellicht bij de sommige dames ook wel bekend staat als ‘contouring’, bleek met groene en bruine schmink uitermate geschikt om jezelf onopvallend in de bosjes te verschuilen. Zelfs zo goed dat bijna niemand van ons de ‘vijand’ op twee meter afstand spotte tijdens een nachtelijke patrouilleronde over het defensieterrein.

En dat was pas dag één. Hoe was de derde dag?

Na een koud nachtje werd de bivak de volgende ochtend afgesloten met een ‘fysieke prikkel’ voor ons FQ. Deze prikkel bleek een bootcamptraining te zijn waarin we werden uitgedaagd als groep te blijven samenwerken tijdens het sporten. Nadat ons lichaam goed overprikkeld was sloten we de derde bootcampdag af met een ‘mentale prikkel’ voor ons IQ in de vorm van een training over eigenaarschap gegeven door van Babette van TheoryY. Tijdens deze training kregen we handvatten mee over het nemen van eigenaarschap in werk en privé situaties. Eigenaarschap is een van de kernwaarden van Young Colfield en een belangrijk aspect in hoe wij met elkaar willen samenwerken.

Het Young Colfield gevoel

Eerst werd echter nog de afgelopen 19 uur geëvalueerd in de groep en wat opviel was dat meerdere deelnemers aangaven het ‘Young Colfield-gevoel’ af en toe kwijt te zijn geraakt tijdens de bivak. De ‘harde’ wereld van Defensie stond af en toe in schril contrast met het ‘warme’ Young Colfield bad dat we gewend zijn. Dit zette mij aan het denken: Wat is dat ‘Young Colfield-gevoel’ dan voor mij? Dat gevoel ontstond toen ik twee jaar geleden voor het eerst het kantoor binnen stapte tijdens een training. Ik voelde mij meteen op mijn gemak door de betrokken sfeer die er hing, maar werd tijdens een training ook uit mijn comfort zone getrokken om mijzelf te ontwikkelen. Tijdens het sollicitatieproces werd dit gevoel bevestigd: mensen waren oprecht geïnteresseerd in mij als persoon en niet enkel in de prestaties die ik had geleverd. Met de bootcamp achter de rug kan ik stellen dat het ‘Young Colfield-gevoel’ voor mij alleen nog maar versterkt is, want de meeste impact maak je toch echt als jezelf!

Deel dit bericht

Comments are closed.