Het einde van het IT traineeship: Sunaina blikt terug!

0
Leestijd: 3 minuten

Het Dedicated Program van Young Colfield is een eenjarig business/IT traineeship, waarin verschillende richtingen mogelijk zijn. Sunaina heeft de business analist richting gedaan en dit kortgeleden afgerond. In dit interview met Floor blikt ze terug op afgelopen jaar. Benieuwd naar haar ervaringen? Lees dan verder!

Ben je meer een generalist en wil je ontdekken in de breedte? Kijk dan eens verder naar ons Talent Program!

Hee Sunaina, jij bent natuurlijk recent uitgestroomd bij jouw Business analist Traineeship. Kun je vertellen waarom je voor Young Colfield had gekozen?

Ik was net uit Frankrijk naar hier gekomen en was op zoek naar werk. Ik had het gevoel dat ik niet helemaal geschikt was voor wat ik wilde zoeken. Ik had namelijk wel geprogrammeerd tijdens mijn studie, maar ben een Mechanical Engineer, wat natuurlijk weinig te maken heeft met IT, Data en Finance. Dit was echter wel de richting die ik op wilde, dus was ik op zoek naar een plek waar ze me die kans met mijn achtergrond wel konden bieden. Toen kwam Young Colfield voorbij, wat de perfecte match bleek te zijn! De uitstraling van Young Colfield sprak me erg aan en het eerste gesprek voelde gelijk goed. Daarnaast werd ik heel enthousiast van het stukje bewustzijn, wat ik bij andere organisaties nog niet eerder voorbij had zien komen. Bewustzijn is gewoon iets waar iedereen mee te maken heeft. Je moet goed in je vel zitten om ook je werk goed te kunnen doen!

Welke opdracht heb jij gedaan en welke lessen neem je daaruit mee?

Ik heb een IT Traineeship gedaan als business analist en operational engineer bij ABN AMRO voor één jaar. Ik heb heel veel begeleiding vanuit Young Colfield en ook ABN AMRO ervaren, vanaf beide kanten. Ik had de kans om mee te kijken met een business analist in mijn team, waaraan ik een voorbeeld had. Verder heb ik geleerd mezelf uit te spreken. Ik heb een achtergrond als meisje uit een Hindoestaanse familie en hier in Nederland moet je je zelf echt uitspreken. Dat is iets wat ik echt heel moeilijk vond. Nu kan ik dat veel beter en heb ik geleerd hoe belangrijk het is om daar mee te oefenen. Ik wilde mezelf op dit vlak ontwikkelen en had daarin alle support vanuit de coaching van Young Colfield. Samen met Gerben van Mind the Body, ben ik hier nog verder mee aan de slag gegaan. Naast het vaste coaching programma, kan je namelijk ook nog met een externe trainer aan de slag. Ik heb daar nog drie coaching sessies gedaan, waarin ik heb geleerd om me nog meer te uiten en uit te spreken. Dat vond ik echt een hele leuke toevoeging aan mijn programma!

Wat ik nog meer heb geleerd? Zo veel! Ik ben echt enorm gegroeid. Over het hele 1-jarige traineeship heb ik gezien dat ik soms te veel wil doen, maar het vaak al genoeg is. Ook heb ik van het reflecteren en sparren met mijn managers van zowel Young Colfield als ABN AMRO veel geleerd. Je kunt alles met ze bespreken en ze zijn er echt voor je. Je bent niet alleen en je hoeft niet perfect te zijn.

En vond je het leuk om voor zo’n grote bank als ABN AMRO te werken?

Ja, ik heb met heel veel teams samen gewerkt! Niet alleen met mijn eigen team, maar ook als business analist moet je echt met veel business stakeholders van andere teams praten. Ik voelde dat iedereen echt klaarstond om mij te helpen. Je krijgt je antwoorden en oplossingen snel.

Wat heeft Young Colfield daarin voor je betekend?

Zij hebben mij allereerst natuurlijk geholpen om een nu een hele leuke baan te hebben, want met hoe ik er een jaar geleden voor stond, zou ik nooit een business analist kunnen worden. Als business analist moeten mensen echt naar jou kunnen luisteren en gaan doen wat jij zegt. Dat is wat ik heb verbeterd en geleerd. Op persoonlijk vlak, heb ik me over mijn persoonlijke leven kunnen uiten wat ik eigenlijk helemaal nooit deed. Het was ook niet alleen professioneel maar ook gewoon heel leuk! 

Wat zijn je dromen en wat ga je nu doen?

Ik ga nu verder als business analist bij ABN AMRO, maar ik ga daarnaast ook samen met mijn manager binnen de bank kijken hoe ik verder kan groeien. Ik vind het echt leuk wat ik doe hier, heel uitdagend en je leert heel goed communiceren. Dus hoe je je naar buiten toe moet uiten en vervelende dingen goed kunt communiceren, daar word ik ook elke dag weer beter in. Verder is het stiekem mijn droom om meer met mijn hobby vioolspelen te doen. En als ik iets bij Young Colfield heb geleerd is het om mijn dromen te blijven najagen, dus wie weet word ik op een dag wel violist!

Wat leuk! Ik kom zeker langs bij een van je concerten!

Deel dit bericht

Comments are closed.