Sneak Peek Claire @ Earth Charter International!

0
Leestijd: 3 minuten

Meet Claire ter Veer (25) , voorheen masterstudent Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen aan de Universiteit van Amsterdam en tot voor kort werkzaam als Strategy & Partnership Development bij Earth Charter International (ECI). Claire begon in September 2021 binnen ons Talent Program en ik, Floris, interviewde haar over haar opdracht bij Earth Charter International.

Ben je meer geïnteresseerd in IT en wil je specialiseren? Kijk dan verder naar ons Dedicated Program!

Hoe beviel jouw opdracht en hoe zag jouw gemiddelde werkweek eruit?

Mijn eerste opdracht beviel heel erg goed! Ondanks dat deze opdracht maar twee maanden duurde, heb ik veel geleerd en veel verschillende projecten kunnen oppakken. Ik kreeg daarbij goede en intensieve begeleiding van Jasper Mutsaerts; we video-belden elkaar iedere dag. Hij zat op het Earth Charter International hoofdkantoor in Costa Rica. Vanwege het tijdsverschil tussen Costa Rica en Nederland, begon zijn werkdag als die van mij bijna klaar was. Zo hebben we samen dus bijna 24 uur per dag aan het aan het project gewerkt!

In totaal heb ik drie verschillende projecten gedaan. Een van de projecten was het organiseren van drie DOWN to EARTH-events, waarvan ik projectleider was. Het eerste event was de lancering van de Spaanse versie van de film DOWN to EARTH in Latijns-Amerika. Voor het tweede event, hebben we een meet & greet georganiseerd tussen studenten van de University of Peace en DOWN to EARTH-filmmaker Rolf Winters. Het derde event dat we hebben georganiseerd was een Masterclass over Wisdom-Based leadership, waar Rolf inzichten heeft gedeeld die hij heeft opgedaan toen hij vijf jaar lang leefde bij inheemse stammen (kijk vooral DOWN to EARTH als dit je interesseert!). Het was een hele unieke en inspirerende workshop, waar ook iedereen van Young Colfield voor uitgenodigd was. Het was aan mij om dit evenement op te zetten en te promoten. Een ander project waaraan ik heb meegeholpen was het ontwikkelen van de strategie van een evenement dat volgend jaar gaat plaatsvinden in Costa Rica. Daarnaast heb ik ook een begrotingsoverzicht en activiteiten-agenda gemaakt voor komend jaar.  Tot slot heb ik gewerkt aan een project genaamd ‘ECI Circle of 100 Friends’ om donateurs te binden aan Earth Charter International. Een hele hoop verschillende taken dus!

Wat heeft jou het meest verrast binnen je opdracht?

Het heeft me verrast dat je ook als starter een project kan leiden! Ik kwam net kijken, maar toch was het aan mij om taken uit te delen aan ervaren mensen die hier al tientallen jaren werken. Het werd juist erg gewaardeerd dat ik de leiding en initiatief nam. Ik vond het bijzonder en motiverend om te merken dat ik een toevoeging kon zijn voor een organisatie die al zo lang draaiende is. Wat me daarnaast heeft verrast is Earth Charter zelf. Je merkt dat de mensen die er werken echt intrinsiek gemotiveerd zijn om de wereld een betere plek te maken. Ze hebben dan ook een heel mooie ambitie; een mondiale beweging op gang brengen om de wereld te verduurzamen, rechtvaardiger en vreedzamer te maken!

Welke nieuwe skills en inzichten heb je hier zoal opgedaan?

Dat je zelfs als starter een waardevolle toevoeging kunt zijn. Jasper heeft me geleerd om écht iets voor elkaar te krijgen, bijvoorbeeld door na een meeting duidelijke vervolgstappen te bespreken. Wie doet wat en wanneer is dat af. Als mijn hart ergens sneller van gaat kloppen dan kan ik dat heel makkelijk overbrengen aan anderen. Mijn hart gaat sneller kloppen van deze organisatie, waardoor ik vanzelf ambassadeur werd van iets waar ik echt in geloofde. Voor de rest ben ik gegroeid als projectleider. De lijnen uitzetten vond ik gaaf. Mijn creativiteit heeft dankzij Jasper ook de ruimte gekregen. Daar krijg ik veel energie van en ben ik de afgelopen twee maanden in gegroeid. Het is voor mij belangrijk in een baan om mijn eigen initiatieven te mogen nemen en creatieve oplossingen aan te dragen. 

Het klinkt alsof je heel positief bent over deze eerste opdracht! Waarom ging je elke dag met plezier naar je werk?

Ik ging inderdaad echt met plezier naar mijn werk! Mijn werk voelde nodig, waardevol en de verantwoordelijkheid maakte mijn werk plezierig. Ik had een duidelijk doel en het grotere doel van de organisatie lag heel dicht bij wat ik zelf belangrijk vind. Ook vond ik het heel prettig om in Jasper een positieve sparringpartner te hebben. Ik had daarnaast ook veel verschillende taken. Deze taken waren heel breed; van creatief bezig zijn met flyers en posters maken voor de evenementen tot meetings leiden met de directrice over de strategie van het evenement van volgend jaar en een stappenplan maken voor het werven van nieuwe donateurs. Ook was ik bezig met het enthousiasmeren van nieuwe organisaties over de masterclass. Over het algemeen was mijn takenpakket dus heel breed, wat goed bij me past!

Deel dit bericht

Comments are closed.