Het einde van het management traineeship: Thijs blikt terug!

0
Leestijd: 3 minuten

Het Talent Program van Young Colfield bestaat uit een twee-jarig multicompany management traineeship. Thijs heeft kortgeleden zijn traineeship afgerond en blikt in dit interview met Sep terug op de afgelopen twee jaar. Hij begon zijn traineeship met een opdracht bij Ikea en heeft daarna voor twaalf maanden bij de Nationale-Nederlanden gezeten. Benieuwd hoe Thijs zijn tijd bij Young Colfield ervaren heeft? Lees dan verder!

Na zelf nog niet zo lang in dienst te zijn bij Young Colfield mag ik nu een afscheidsinterview houden met iemand waarmee ik mijn eerste weken veel heb opgetrokken. Thijs leerde me wegwijs binnen het bedrijf, ik kon al mijn vragen aan hem stellen en ook hebben we de nodige (bloedstollende) potjes pingpong gespeeld in de pauze. Met enige vorm van weemoed heb ik een digitale afspraak gemaakt om eens terug te blikken op zijn tijd bij Young Colfield. Per toeval allebei een (Young) Coltrui aan. Misschien dat hij ons ook wel gaat missen.

Inmiddels werkt Thijs als Consultant Projects & Change bij IMPROVEN, een consultancy bedrijf dat zich richt op verbeteringen in processen, informatievoorziening en projecten. Ik kon direct merken dat hij trots was op zijn nieuwe baan. Na wat gedold te hebben werd ik toch nieuwsgierig naar zijn belevenissen in de afgelopen twee jaar en besloot een vragenvuur op hem los te laten.

Waarom heb je voor Young Colfield gekozen?

Met een mooi diploma op zak werd het tijd om eens over de toekomst na te denken. Welke kant wil ik op en welke sector interesseert mij? Ook voor mij waren dit lastige vragen, waardoor ik besloot op zoek te gaan naar een werkgever waarbij ik de kans zou krijgen om te proeven van verschillende organisaties en werkomgevingen. Daarnaast zocht ik een plek met jonge mensen, waarin aandacht zou worden besteed aan zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met deze criteria ging ik op zoek en kwam ik uit bij Young Colfield. Na aanwezig te zijn geweest op de Young Coffee wist ik het zeker: hier moet ik zijn!

Wat voor opdrachten heb je gedaan tijdens je traineeship?

Voor trainees is het de gewoonte om binnen het twee-jarige traject, drie à vier opdrachten te doen bij verschillende organisaties. Ik heb een iets ander pad doorlopen en uiteindelijk twee opdrachten gedaan bij twee verschillende bedrijven. Mijn eerste opdracht was bij IKEA, waarin ik verantwoordelijk was voor het creëren van bewustzijn met betrekking tot dataprivacy en het gebruik van gevoelige informatie. Zo heb ik verschillende events georganiseerd om dit onder de aandacht te brengen bij alle werknemers van Ikea. Mijn tweede opdracht was bij de Nationale Nederlanden, waarbij ik onderdeel werd van het managementteam in de particuliere verzekeringstak. Ik heb daardoor op allerlei verschillende plekken binnen Nationale Nederlanden kunnen meehelpen en echt de ruimte gepakt om mijn eigen opdracht vorm te geven. Zowel op HR en strategisch vlak als bij interne communicatie en marketing. Vervolgens kwam er een reorganisatie binnen het bedrijf en kreeg ik de mogelijkheid om me hierbij aan te sluiten en hierin een rol te vervullen. Ik zat echt op mijn plek en merkte dat ik een goede flow zat en lol had met mijn collega’s. Deze kans greep ik dus met beide handen aan! Ik heb mijn opdracht verlengd en daarmee ook gelijk mijn Young Colfield periode hier afgesloten.

Wat zijn je ervaringen en wijze lessen van de afgelopen twee jaar?

Allereerst heb ik echt een onwijs leuke en gezellige tijd gehad. Al in mijn eerste maand vond de kerstborrel en de Young Colfield wintersport plaats waarbij ik direct iedereen kon leren kennen. Dit was een lekker begin voor mij. Sowieso toveren alle events die georganiseerd zijn tijdens mijn Young Colfield tijd nog steeds een glimlach op mijn gezicht. De voetbalcompetitie, het festival en de vele weekenden: stuk voor stuk waren ze prachtig. Maar toch denk ik dat de mooiste momenten, de momenten waren met mijn traineeteam. In twee jaar tijd zijn deze geweldige mensen mijn vrienden geworden waarmee ik alles kan bespreken. Doordat we samen veel persoonlijke trainingen en gesprekken hebben gevoerd zijn we echt veel over elkaar te weten gekomen. Hierdoor stonden we ook altijd voor elkaar klaar als bepaalde zaken wat minder liepen. Door zowel deze gesprekken als de uitdagende opdrachten heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en staat ik nu een stuk steviger. Niet alles kan perfect zijn, maar ik heb wel het vertrouwen dat ik weet wie ik ben en dat dat goed is. Ik twijfel niet aan wie ik ben.

Mooi gesproken! Wat zou je allerlaatste boodschap zijn voor mensen die nu aan het solliciteren zijn?

Heb vertrouwen in jezelf. Veel Young Professionals die net beginnen zijn zoekende naar wat mensen van jou willen. Vergeet niet wie jij zelf bent en wat jij als individu kan brengen. Wanneer jij jezelf kunt zijn, ben je altijd je beste versie.

Deel dit bericht

Comments are closed.