De rol van business analist bij AkzoNobel

0
Leestijd: 2 minuten

Eerst binnenkomen
Ik had altijd al een passie voor cijfers toepassen in de praktijk van een onderneming. Ik zag vaak om me heen dat financiële bedrijven weinig doen met de cijfers. Daarom koos ik voor een andere richting en stuurde ik mijn CV ook door naar AkzoNobel. Ze zoeken vaak mensen die heel veel belang hechten aan professionele en persoonlijke ontwikkeling. Mensen met ambitie, een ondernemingsgeest en die altijd nieuwsgierig zijn. Mensen die vragen stellen als ‘’Is er geen betere manier?’’
Ik werd op een dag gebeld door HR, waarmee ik een fijn gesprek voerde en waarbij zij keken of de normen en waarden ook klopten met die van de organisatie. Kort daarna kreeg ik allerlei uitnodigingen vanuit AkzoNobel en heb ik toegestemd op de vacature die mij het meeste aansprak en dit was als business analist.

En dat was?
Ik maak de vertaalslag van de informatiebehoefte naar een business intelligence oplossing. Hiervoor voer ik analyses uit voor diverse Business Units (BU’s) en kijk ik waar er veranderingen doorgevoerd kunnen worden om de doelstellingen van de organisatie te verwezenlijken. Zo moest ik voor een recent project een analyse maken voor onze twee grootste klanten. Zo’n analyse kan allesomvattend zijn: sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen. Uit de analyse bleek dat een van de klanten binnen een bepaalde markt groeide. Dit werd meteen opgepakt door de marketingafdeling. Het zijn veel van dat soort kwesties: ze beginnen vaak met een vaag gerucht en het is aan mij om dit verder uit te pluizen wat dit kan betekenen voor de organisatie. 

En je persoonlijke ontwikkeling?
Ik zag een kans en hier gebeurt ook daadwerkelijk iets mee. Het analyseresultaat wordt niet, zoals in de financiële wereld, weggegooid in de prullenbak als het afgerond is. Dat werkt motiverend, ik leer mezelf te ontplooien en mijn performance te verbeteren. AkzoNobel wil graag investeren in de toekomst van de medewerkers en biedt daarom trainingen, individuele begeleiding en coaching. Ik heb de komende tijd ook een paar trainingen op de planning staan om bij te wonen. Toch heb ik nog steeds ambitie, nu op internationaal niveau. Gelukkig zit AkzoNobel overal en geven ze me alle ruimte om te blijven groeien als business analist.

Of je nu starter bent of al meerdere jaren werkervaring hebt, bij AkzoNobel vind je meer dan alleen een baan. Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging? Zijn jouw ambities ook grensoverschrijdend? Zoek snel naar een passende vacature op de carrièrepagina!

Deel dit bericht

Comments are closed.