Hoe ik terechtkwam bij Capgemini Invent

0
Leestijd: 2 minuten
Toen ik vorig jaar in juni mijn master Organization Studies afrondde, wist ik een ding zeker; ik wilde nog niet meteen werken. Dus pakte ik mijn backpack in en ging een half jaar op reis. Eerst naar Zuid-Amerika, gevolgd door Zuid-Oost Azië. Een fantastische ervaring en ik heb mij nog nooit zo stress- en zorgenvrij gevoeld! Toch begon er de laatste maand een gevoel op te borrelen: “Wat als ik terug ben?”en “Hoe ziet mijn leven er over een tijdje uit?”. Gelukkig was dat al snel duidelijk!
Vacatures zoeken vanaf het strand
Ik wist al wel een tijdje dat ik graag iets binnen het consultancy vak wilde doen. Dus in de laatste weken van mijn reis, op een hagelwit strand op de Filippijnen, speurde ik op mijn telefoon naar vacatures die mij wel interessant leken. Gewoon, om eens een beeld te krijgen van het aanbod. Al snel kwam ik meerdere vacatures tegen van Capgemini Invent die mij allemaal erg aanspraken. Op dat moment deed ik daar verder niks mee. Want ‘dat komt wel als ik terug ben’, dacht ik.
Eerst even kennismaken
Eenmaal terug in Nederland ben ik mij verder gaan oriënteren. Vanuit mijn studie kende ik iemand die al werkzaam was bij Capgemini Invent. Ik heb haar toen benaderd voor informatie en gevraagd naar haar ervaringen. En voor ik het wist werd ik via haar nog op de valreep aangemeld voor de Meet Invent dag, een inhouse dag voor bijna en net afgestudeerden om Capgemini Invent beter te leren kennen. Een kleine week later stapte ik het kantoor van Capgemini binnen. De Meet Invent dag was enorm interessant en ik had er vrijwel direct een goed gevoel bij. De mensen spraken mij erg aan en ook de case zelf was interessant. Zo moesten we namelijk in groepjes werken aan een vraagstuk van een bedrijf. De groep die dit het beste én op de meest innovatieve manier aanpakte won. Toevallig was onze groep de gelukkige winnaar en ging ik met de prijs, een Google Home set, naar huis. Tot op de dag van vandaag maak ik daar nog dagelijks gebruik van.
Een snelle sollicitatieprocedure
Door deze caseday was ik inmiddels behoorlijk enthousiast geworden en solliciteerde ik dan ook direct de maandag daarop. Na de telefonische intake werd ik uitgenodigd voor het maken van het assessment. Omdat dit was voor mij de eerste keer was, had ik toch even flink geoefend voor ik de echte test maakte. Wat je kunt verwachten? Een capaciteiten test en persoonlijkheidstest. Een aantal dagen na het voltooien van het assessment werd ik gebeld met goed nieuws. Ik werd uitgenodigd voor de selectiedag! Het mooie van de sollicitatieprocedure binnen Capgemini Invent is dat wanneer je eenmaal wordt uitgenodigd voor een gesprek, je diezelfde dag weet of je bent aangenomen. Dus dat kan snel gaan. Ik had twee gesprekken in één ochtend, welke beide erg goed gingen. Na het laatste gesprek kreeg ik dan ook meteen een aanbod onder mijn neus geschoven.
Koffer pakken en gaan!

In het weekend dacht ik er nog even over na, maar eigenlijk wist ik het al. Mijn gevoel was goed dus belde ik die maandag dat ik het aanbod accepteerde. Al mijn andere lopende sollicitaties belde af. Op 1 mei startte ik dan echt bij Capgemini Invent. En vloog ik meteen na het algemene onboardingsprogramma al naar Berlijn voor mijn eerste trainingsprogramma, The Institute! Een vlottere start van je carrière kun je niet hebben, nietwaar!

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden binnen Capgemini? Bekijk hier de beschikbare vacatures!

Deel dit bericht

Comments are closed.